Skip to content

Godkända hunddagis

Välj hunddagis/pensionat med omsorg! 

hunddagishundarAtt välja hunddagis eller pensionat är inte alltid det allra enklaste. Det krävs, som i så många andra situationer, att man själv är någorlunda kunnig eller ”påläst”. Det är ju ett val vi gör åt någon annan, någon som vi vill det allra bästa. Så det gäller att välja klokt och att välja med omsorg!

Igen statlig översyn

För de flesta som ska starta och bedriva hunddagis/hundpensionat idag krävs en utbildning. Men det finns ingen statlig översyn eller kvalitetssäkring kring de olika utbildningar som erbjuds. Länsstyrelsen har som uppgift att godkänna (eller underkänna) varje enskild ansökan om att få starta och bedriva ett hunddagis. Och jordbruksverket har endast utfärdat förslag och riktlinjer på vad utbildningen ska innehålla.

Rekommendationer

Största ansvaret ligger därför på dig som hundägare att försöka försäkra dig om att den som ska ta hand om din hund verkligen har kompetens att göra det! Inte alltid en lätt uppgift. Därför vill många som söker efter lämpliga hunddagis eller hundpensionat få rekommendationer och vi rekommenderar gärna! Och vi utbildar gärna!

Karismautbildade och godkända hunddagis/pensionatföreståndare

Nedan följer ett litet axplock av de hunddagis och hundpensionat som har pågående verksamhet och som genomfört Karismas utbildning för personal på hunddagis och hundpensionat. Du är välkommen om du har frågor angående fler hunddagis där personalen är utbildad hos oss.

Christel Dahl, Hunddagis/hundpassning på Karisma* Mölndal 

Annika Dahlberg, Lekvalls hundpensionat Lilla Edet 

Miriam Draxler,  Hundpensionat Soläng * Hällingsjö

Madeleine Lingdahl Rydersten, Passout hunddagis Bålsta

Louise Loft, Göteborg Hundkojan daglig verksamhet Göteborg Stad

Lina Malmi, Hundlyckans Lantpensionat och Dagis Laholm 

Sara Viforr, Passout hunddagis Bålsta

Läs även gärna artikel: Att välja hunddagis
 
*Karismadiplomerade hunddagis/pensionatsföreståndare som genomfört kompletterande påbyggnadskurs.