Skip to content

Hundfobiträning

Hundfobiträning med leg. psykolog Mickie Gustafson

Att lära sig hantera sin rädsla

Den som är hundrädd behöver inte lära sig älska hundar, han eller hon behöver inte ens tycka om att ha dem omkring sig och behöver definitivt inte skaffa egen hund! Det räcker bra och långt att bara acceptera att de finns i närheten utan att de orsakar svåra ångestattacker hos den som är hundrädd. För dig som vill göra ett aktivt försök hitta en fungerande väg att hantera din rädsla finns hjälp att få. Det viktigaste är din motivation och att du är beredd att investera tid – och känslor!

Att hantera sin hundrädsla
Beroende på hur svår eller allvarlig en rädsla är kan den med tiden bli mer eller mindre handikappande. Det som från början kanske ”bara” upplevdes som ett litet obehag kan med tiden utvecklas till en svårbemästrad fobi. För den som är hundrädd kan det innebära en ständig rädsla att vistas på platser där det finns risk att möta hundar. Den som är hundrädd tappar lätt kontrollen över små, vardagliga situationer och riskerar att bli alltmer ängslig och isolerad.

Skynda långsamt
Att lära sig bemästra sin rädsla handlar inte alltid om vad hundägare gör eller inte gör, det handlar inte heller alltid om att bekämpa eller utmana sig själv i alltför stora mått. Många hundrädda tröttnar efter ett tag, både på sin rädsla och på situationen, och kastar sig våghalsigt ut i olika försök att bemästra sin rädsla. Med mer eller mindre lyckade resultat. Att lära sig hantera sin rädsla handlar inte alltid om att bekämpa eller utmana sig själv i alltför stora mått. Ibland kan raka motsatsen leda till bättre resultat. 

Läs gärna Mickie Gustafsons artikel Hundrädsla

Så här går det till:
För att veta på vilken nivå du befinner dig och på vilket sätt träningen ska läggas upp för just dig börjar vi med ett inledande telefonsamtal. Under samtalet diskuterar vi även när, hur och om du vill påbörja din fobiträning.

Pris:
Telefonkonsultation (50 min.) 800:- inkl. moms. Du kan även välja att enbart få handledning via telefon, utan fysiska träffar.
Fobiträning  (50 min.) 1200:- inkl. moms. Tiden för varje träningstillfälle kan variera och anpassas efter behov och önskemål.

För tidbokning maila: Info@karisma-utbildning.se