Skip to content

Terapi och rådgivning

Telefonterapi, terapipromenader, hundfobiträning, sorghantering mm.

Vi erbjuder olika tjänster, såsom exempelvis telefonkonsultation, hundfobiträning, terapipromenader etc.  där du kan få individuell handledning och rådgivning i olika situationer gällande hund såväl som människa.

Klicka dig fram till det just du är intresserad av.

Terapi och rådgivning

HUMAN

Telefonterapi

Det finns tillfällen då det kan vara skönt att slippa gå hemifrån och samtidigt få möjlighet att prata med någon professionell som kan hjälpa dig hitta dina inneboende resurser. Via telefon kan du få handfast rådgivning, alltifrån enkla samtal kring att få vardagen att fungera till mer djuplodande, terapeutiska samtal för att öka din egen självkunskap, du bestämmer själv.

Walk´n talk – Terapipromenad

Att knoppen och kroppen hör ihop är ju egentligen självklart men ibland glömmer vi bort det. Så varför inte GÅ i terapi (Walk´n talk) och ta med din psykolog – och har du hund, låt den följa med!

Psykologi till vardags

En högst personlig och individuell Kurs/handledning för dig som är intresserad av psykologi och som vill försöka förstå både dig själv och andra.

Hundfobiträning

För dig som är trött på att vara rädd och som vill ha hjälp att finna vägar att hantera rädslan. Vill du istället hjälpa någon annan som är hundrädd se ”Hjälp att hjälpa”.

Sorg och kris 

Livet är inte alltid en dans på rosor, stundtals kan det kännas kantat av törnen. Vid exempelvis förluster såsom vid separationer eller då någon avlider kan det behövas någon som lyssnar och emellanåt känns det kanske som att vännerna inte räcker till, hur välmenande de än må vara. För många djurägare kan dessutom sorgen kännas extra tung eftersom alla inte har förståelse för att även sorgen efter ett djur kan vara svår. Vill du istället hjälpa och stödja någon som befinner sig i sorg eller kris se “Hjälp att hjälpa”.

Hjälp att hjälpa

Handledning och rådgivning för dig som vill hjälpa någon i din närhet, en vän, ett barn, en arbetskamrat etc. som exempelvis är rädd för hundar, befinner sig i kris eller sorg och som behöver någon att stödja sig mot.

HUND

Stort är inte bäst

Välja hund

Funderar du på att skaffa hund? Vilken hundras är lämpligast, en ”proffshund” eller en familjehund? Genom att ”tänka efter före” ökar förutsättningarna för ett trevligt och roligt hundägande.

Telefonkonsultation

För dig som är intresserad av privatkonsultation finns möjligheten till handledande telefonsamtal där du kan diskutera olika frågeställningar eller funderingar kring ditt hundägande.

Privatträning

För dig som vill ha mer koncentrerad och individuell konsultation och träning med din hund.

Skräddarsytt

Tillsammans skräddarsyr vi ett paket med precis den handledning du vill ha, på exakt den nivå du vill och din hund behöver.

Hundproblem

När det gäller rehabilitering av hundproblem är helhetssynen viktigare än någonsin och Karismas grundsyn baseras på Mickie Gustafsons mångåriga erfarenhet och rehabilitering av problembeteende hos hundar.