Skip to content

Hundinstruktör distans

Med fokus på hundpsykologi och människans viktiga roll i samspel med familjehunden

Individuell handledning med “egen” mentor 

En exklusiv hundinstruktörsutbildning med inriktning modern vardagsträning för familjehundar
Undervisningen är i hög grad individuell och personlig och du har personlig handledning genom hela utbildningen. Vi tror på eget engagemang och ansvar och utgår från devisen:   

                                  “Learning should be a pleasure, not a pressure”.

karismainstruktör

Passar dig som vill studera i din egen takt och är van att ta eget ansvar och som vill ta del av Karismas unika kunskaper.  

Förebyggande av hundproblem  

Utbildningen baseras på en erfarenhetsbank som du förmodligen inte hittar någon annanstans! Studieplan och kursinnehåll bygger bl. a på Mickie Gustafsons mångåriga, praktiska erfarenhet av hundproblem och hundägarutbildning (med 40 år i hundbranschen är Karisma Sveriges äldsta utbildningsföretag för hundägare). Undervisningen utgår bland annat från Karismas filosofi och ideologi, avpassad till familjehunden och den ”vanliga” hundägaren. Mer om Karisma Utbildning kan du läsa här. Genom personlig och professionell handledning får du ta del av en gedigen erfarenhetsbank som bygger på möten med tusentals hundar och hundägare. En av Mickie Gustafsons böcker ingår i kurspriset

Mål och syfte

Ett av utbildningens mål är att bidra till ökad förståelse för både hund och hundägare.  Utbildningsansvarig är Mickie Gustafson Legitimerad psykolog. Mer om Mickie kan du läsa här. Det tar lång tid att utvecklas till en ”fullfjädrad” och skicklig kursledare och det underlättar om man kombinerar sina drömmar med kunskap. Så ju mer kunskaper (såväl praktiska som teoretiska) du skaffar dig, desto mer närmar du dig målet! Med denna utbildning vill vi bland annat medverka till att du får en väl förankrad och kunskapsbaserad plattform att utgå ifrån innan du påbörjar din karriär inom detta spännande område.

Vi tillhandahåller utbildningen på såväl hel- som halvdistans, med eller utan fysiska träffar.

På halvdistans ingår praktik/fysisk närvaro. På heldistansstudier krävs ingen fysisk närvaro men för den som önskar finns möjlighet till praktik som tillval.

En interaktiv utbildning som bygger på samarbete

Passar lika bra för dig som vill vara en del av lärandet, som kanske har mycket egna erfarenheter, som för dig som ”bara” är intresserad och nyfiken på att lära mer om hund och hundägande. (Studiematerial och litteratur är på svenska). Vi erbjuder våra unika kunskaper och erfarenheter – du omsätter dem efter eget huvud!

Innehåll
Utbildningen är gedigen och förutom kunskap om hunden, får du även lära dig en hel del om den du ska utbilda, nämligen människan/hundägaren. 

Kursen är indelad i fem huvudområden:IMG_7617

Etologi
Kynologi
Psykologi
Pedagogik
Praktisk tillämpning

Axplock ur innehållet:

Inlärning (hos både hund och människa)
Stress (hos både hund och människa)
Kommunikation (hos både hund och människa – och mellan hund/människa)
Olika ledarstilar (hos både hund och människa)
Hundproblem
Raskännedom (inkl. Karismas unika erfarenheter)
Hundens behov, flockliv, språk och signaler
Vardagsträning (valp, unghund, vuxen)
Shaping (inkl. klickerträning)

Under utbildningen kommer du även att få ta del av teorier och erfarenheter från några av Sveriges ledande hundauktoriteter såsom Eva Bodfäldt, Anders Hallgren, Per Jensen, Kerstin Malm, Kent Svartberg m.fl.

Kursupplägg
Observationer
Individuell handledning
Diskussioner
Hemarbeten
Litteraturstudier
Du studerar direkt via vår digitala lärplattform. Har du valt praktik bokas den in (vardagskvällar alternativt helger) i samråd med din lärare.

Hel- eller halvdistans, du väljer
På halvdistans ingår praktik/fysisk närvaro. Träffarna sker i Bålsta (Stockholm) eller Mölndal (Göteborg). På heldistansstudier krävs ingen fysisk närvaro men för den som önskar erbjuds möjligheten.

Praktik
Praktik/fysisk närvaro förläggs vanligen i mitten eller slutet av utbildningen, när en del av studierna är genomförda och anpassas i möjligaste mån efter deltagarnas önskemål. Den kan förläggas på hel- eller halvdagar (helg) alternativt kortare dagar (helg eller kvällar) och då vid fler tillfällen. För den som önskar finns möjlighet till extra praktik såväl under pågående utbildning som efter examen.

Litteratur
En av Mickie Gustafsons böcker ingår i kurspriset. Utöver detta ingår även ett valpkompendium samt ett kompendium med artiklar som berör utbildningens ämnesområden.  Övrig kurslitteratur kan lånas på bibliotek eller införskaffas i bokhandeln.

Utbildningslängd
Utbildningen beräknas ta ca 12 månader (kortare eller längre tid bland annat beroende på studietakt).

Diplom
Efter avslutad utbildning erhåller du ett diplom som visar att du genomfört din utbildning på Karisma.

Vidareutbildning 
Efter genomförd grundutbildning finns möjlighet till vidareutbildning till hundpsykolog/kynolog. Läs mer här.

Att läsa på distans -Självtest. Är distansutbildning något för dig? Här kan du testa dig själv.

Telefonkontakt
Har du undringar eller frågor du inte fått svar på i texten ovan och vill prata med någon via telefon? Skicka ett mail till info@karisma-utbildning.se så bokar vi in en egen telefontid till dig.

Läs gärna även Mickie Gustafsons artiklar Konsumentvägledning och checklista för instruktörer och Dyra val.

Här, på hundpodden ”Min bästa vän”, kan du lyssna på vad Sara Viforr (som är en av våra lärare) har för tips och råd till dig som vill starta eget företag i hundbranschen.

Kursstart
Se aktuella kurser. 
Finner du inte kursen, kontakta oss för mer info.

Pris
26000:-
Administrationsavgifter och diplom ingår.
Priset är exkl. moms.
Delbetalning kan ordnas.

Intresseanmälan kan göras via mail eller via formuläret nedan , senast två (2) veckor före kursstart. Deltagarantalet är begränsat och antagning sker i turordning.

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

   

  ,