Skip to content

Valpkurs

Relationsträning med valpar (Kurs 1) Tillsammans

Målsättningen med kursen är bland annat att valpen ska se husse och matte som det absolut bästa som finns. Och det är oftast ganska lätt men kan kräva lite extra charm – och godis! I alla fall i början.

Relation före prestation

Fokus ligger på att bygga upp en stabil och god relation där du och din hund “blir ett”. De praktiska övningarna består bland annat av inkallning, koppelträning, social träning, kontaktövningar mm.). 

Ingen brådska med valpkurs

Du behöver inte ha bråttom med den lilla valpen, den behöver nödvändigtvis inte gå på kurs vid 2, 3 månaders ålder, då kan sömn och vila vara viktigare! Istället kan du med fördel (redan innan valpen ens är född!) läsa Mickie Gustafsons bok Familjehunden, Valp och vuxen. Då vet du nämligen precis hur du ska erbjuda valpen rätt start och hur du kan undvika de värsta inlärnings – och aktivitetsfällorna Boken finns att låna på bibliotek.  I boken behandlas bland annat “hundstress” och hur miljön påverkar hur din hunds personlighet kommer att utvecklas. 

När det väl börjar bli dags att gå kurs finns det många fördelar med att fundera på vad just DU och din valp behöver lära er på en kurs.

För närmast förestående kursstart, se aktuella kurser.

Finner du inte kursen där kan det antingen bero på att den ännu inte är schemalagd eller att den redan är fullbelagd.