Skip to content

Hundinstruktör

Med fokus på hundpsykologi och människans viktiga roll i samspel med familjehunden.

Vi tillhandahåller utbildningen på distans och halvdistans.

En exklusiv hundinstruktörsutbildning med inriktning modern vardagsträning för familjehundar. Vi erbjuder en utbildning till dig som är vuxen (ung eller gammal) och som har livserfarenhet men som ändå vill vidareutbilda dig – utan den ”traditionella skolkänslan”. Vi tror på eget engagemang och utgår från devisen:

                     “Learning should be a pleasure, not a pressure”karismainstruktör

Förebyggande av hundproblem

Utbildningen baseras på en erfarenhetsbank som du förmodligen inte hittar någon annanstans! Studieplan och kursinnehåll bygger bl. a på Mickie Gustafsons mångåriga, praktiska erfarenhet av hundproblem och hundägarutbildning (med 40 år i hundbranschen är Karisma Sveriges äldsta utbildningsföretag för hundägare). Undervisningen utgår bland annat från Karismas filosofi och ideologi, avpassad till familjehunden och den ”vanliga” hundägaren. Genom personlig och professionell handledning får du ta del av en gedigen erfarenhetsbank som bygger på möten med tusentals hundar och hundägare. En av Mickie Gustafsons böcker ingår i kurspriset.

Mål och syfte

Ett av utbildningens mål är att bidra till ökad förståelse för både hund och hundägare.  Utbildningsansvarig är Mickie Gustafson Legitimerad psykolog. Mer om Mickie kan du läsa här. Det tar lång tid att utvecklas till en ”fullfjädrad” och skicklig kursledare och det underlättar om man kombinerar sina drömmar med kunskap. Så ju mer kunskaper (såväl praktiska som teoretiska) du skaffar dig, desto mer närmar du dig målet! Med denna utbildning vill vi bland annat medverka till att du får en väl förankrad och kunskapsbaserad plattform att utgå ifrån innan du påbörjar din karriär inom detta spännande område.

En interaktiv utbildning som bygger på samarbete

Passar lika bra för dig som vill vara en del av lärandet, som kanske har mycket egna erfarenheter, som för dig som ”bara” är intresserad och nyfiken på att lära mer om hund och hundägande. (Studiematerial och litteratur är på svenska).

* Vi erbjuder våra unika kunskaper och erfarenheter – du omsätter dem efter eget huvud!

Innehåll
Utbildningen är bred och förutom kunskap om hunden, får du även lära dig en hel del om den du ska utbilda, nämligen människan/hundägaren.

Kursen är indelad i fem huvudområden:

Etologi
Kynologi
Psykologi
Pedagogik
Praktisk tillämpning

Ett litet axplock ur innehållet:

Inlärning (hos både hund och människa)
Stress (hos både hund och människa)
Kommunikation (hos både hund och människa – och mellan hund/människa)
Olika ledarstilar (hos både hund och människa)
Hundproblem
Raskännedom (inkl. Karismas unika erfarenheter)
Hundens behov, flockliv, språk och signaler
Vardagsträning (valp, unghund, vuxen)
Shaping (inkl. klickerträning)
Under utbildningen kommer du även att få ta del av teorier och erfarenheter från några av Sveriges ledande hundauktoriteter såsom Eva Bodfäldt, Anders Hallgren, Per Jensen, Kerstin Malm, Kent Svartberg m.fl.

Kursupplägg
Föreläsningar
Observationer
Individuell handledning
Diskussioner
Hemarbeten
Litteraturstudier

Litteratur
En av Mickie Gustafsons böcker ingår i kurspriset. Utöver detta ingår även ett valpkompendium samt ett kompendium med artiklar som berör utbildningens ämnesområden.  Övrig kurslitteratur kan lånas på bibliotek eller införskaffas i bokhandeln.

Utbildningslängd
Utbildningen beräknas ta ca 12 månader (kortare eller längre tid bland annat beroende på studietakt och om du läser på plats eller distans). 

Diplom
Efter avslutad utbildning erhåller du ett diplom som visar att du genomfört din utbildning på Karisma.

Vidareutbildning 
Efter genomförd grundutbildning finns möjlighet att vidareutbildning dig till exempelvis hundpsykolog/kynolog. Läs mer här.

Telefonkontakt
Har du undringar eller frågor du inte fått svar på i texten ovan och vill prata med någon via telefon? Skicka ett mail till info@karisma-utbildning.se så bokar vi in en ”egen” telefontid till dig.

Läs gärna även Mickie Gustafsons artiklar Konsumentvägledning och checklista för instruktörer, och Dyra val.

Här, på hundpodden ”Min bästa vän”, kan du lyssna på vad Sara Viforr (som är en av våra lärare) har för tips och råd till dig som vill starta eget företag i hundbranschen.

Kursstart 
Se aktuella kurser.
Finner du inte kursen, kontakta oss för mer info.

Pris
26000:-
Administrationsavgifter och diplom ingår.
Priset är exkl. moms.
Delbetalning kan ordnas.

Intresseanmälan kan göras via mail eller via formuläret nedan. Deltagarantalet är begränsat och antagning sker i turordning.

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.