Skip to content

Rallylydnad

AKTIV HUND

Från vuxen och resten av livet!
För dig som vill ge din hund ett fortsatt innehållsrikt liv!

När grunden är lagd och hunden är vuxen börjar det bli dags att mer aktivt erbjuda stimulans och sysselsättning. Från nu och resten av hundens liv (den äldre hunden inte att förglömma) gäller det att ge den arbetsuppgifter och aktiviteter som bibehåller och/eller förhöjer hundens livskvalitet! Och det är en av målsättningarna med kurserna Aktiv hund, att helt enkelt ge dem olika former aktiviteter som de behöver för att fortsätta utvecklas och må bra!

Kurserna uppskattas även av små hundar!

För bästa resultat och harmoniska hundar följer vi konceptet:

  • Först grunden – en god relation och grundutbildning
  • Sedan specialutbildning och aktivering

(Men du som är sugen på att ”tjuvstarta” eller som tycker att relationen fungerar bra kan naturligtvis gå någon av kurserna under rubriken Aktiv hund redan nu.)

Rallylydnad

Rallylydnad är inte, vad man kanske kan tro; ”lydnad på tid”. Istället är det en tävlingsgren eller en sport som kräver samarbete och viss koncentration. Hunden och ägaren går en bana tillsammans där det finns olika skyltar placerade. På varje skylt beskrivs vilken övning som ska genomföras och varje övning som ska genomföras beskrivs med text och illustration. Alla övningar genomförs med hängande koppel (en enkel match för Karismahundarna;) Antal skyltar som visas beror på vilken klass man tävlar i. Det finns fyra klasser: nybörjare, fortsättning, avancerad klass och mästarklass. Här nöjer vi oss med nybörjarklassen – och som vanligt är huvudsyftet att stärka samarbetet mellan dig och hunden – och att ha roligt!

En aktivitet som även uppskattas av de mindre raserna!

För närmast förestående kursstart, se aktuella kurser.

Finner du inte kursen där kan det antingen bero på att den ännu inte är schemalagd eller att den redan är fullbelagd.