Skip to content

Freestyle- Dansa med hundar

AKTIV HUND

Från vuxen och resten av livet!
För dig som vill ge din hund ett fortsatt innehållsrikt liv!

När grunden är lagd och hunden är vuxen börjar det bli dags att mer aktivt erbjuda stimulans och sysselsättning. Från nu och resten av hundens liv (den äldre hunden inte att förglömma) gäller det att ge den arbetsuppgifter och aktiviteter som bibehåller och/eller förhöjer hundens livskvalitet! Och det är en av målsättningarna med kurserna Aktiv hund, att helt enkelt ge dem olika former aktiviteter som de behöver för att fortsätta utvecklas och må bra!

Kurserna uppskattas även av små hundar!

För bästa resultat och harmoniska hundar följer vi konceptet:

  • Först grunden – en god relation och grundutbildning
  • Sedan specialutbildning och aktivering

(Men du som är sugen på att ”tjuvstarta” eller som tycker att relationen fungerar bra kan naturligtvis gå någon av kurserna under rubriken Aktiv hund redan nu.)

Freestyle – Dansa med hundar
Under några timmar kommer vi att gå igenom olika rörelser och övningar som både vi och hundarna tycker är roligt. Vi lär hunden backa, snurra, gå på bakbenen etc. Själva dansar vi med efter bästa förmåga. (Tävlingsformen Freestyle innebär att man genomför ett program med rörelser till musik). Vår målsättning är att hunden ska bli stimulerad på ett sätt som stärker vår relation samtidigt som vi har roligt! Övningarna kommer att hålla er sysselsatta under lång tid efter träffen – och för den som vill tävla öppnas nya möjligheter.

En aktivitet som även uppskattas av de mindre raserna!

Läs gärna mer (artikel, tidigare publicerad i Hundsport)

För närmast förestående kursstart, se aktuella kurser.

Finner du inte kursen där kan det antingen bero på att den ännu inte är schemalagd eller att den redan är fullbelagd.