Close
Skip to content

COVID-19

Med anledning av coronaviruset  

så har vi på Karisma Utbildning beslutat oss för att samtliga praktiska hundkurser bedrivs utomhus till 100 %. Vi fortsätter kursverksamheten men all teori (samt eventuella fikapauser) kommer alltså, tills vidare, att hållas utomhus. På så vis hoppas vi minimera spridning av eventuell smitta. Vi räknar inte med att detta egentligen ska medföra någon större olägenhet för våra kursdeltagare som ju, när allt kommer omkring, är vana vid att vistas utomhus.

Våra yrkesutbildningar på plats ställs in tills vidare.

Distansutbildningarna fortsätter som vanligt.

Vi kan alla bidra – på gott eller ont

Vi följer utvecklingen och hyser stor beundran och respekt för att så många människor, på eget initiativ, tar sitt ansvar och vi hyser inga tvivel om att detta även gäller våra kunder.

Här följer lite riktlinjer för såväl människor i allmänhet som för våra kunder:

  • Den som tillhör en riskgrupp bör överväga att inte delta på aktiviteter som kan innebära ökad risk.
  • Känner du dig det minsta dålig, var inte ”duktig” eller ”tapper”, var hänsynsfull och stanna hemma. Vi utgår från att den som är sjuk (även med lindriga symptom) inte medverkar i vår praktiska kursverksamhet – även om vi träffas utomhus.
  • Den som haft olika förkylningssymtom, olika symptom från luftvägarna som exempelvis hosta och andningssvårigheter samt feber uppmanas att stanna hemma och bör inte delta förrän man varit symptomfri MINST två dagar, gärna mer.

Även den som inte anser sig själv tillhöra någon ”riskgrupp” kan ändå alltid medföra en potentiell risk för någon annan. Med enkla medel kan vi minimera dessa risker bland annat genom att:

  • Hosta och nys i armvecket eller i näsduk och rikta gärna, om du har möjlighet, ansiktet bort från andra i din närhet.
  • Håll behörigt avstånd, ca två meter*. Det är dessutom förmodligen ett avstånd de flesta hundar anser rimligt.
  • Tvätta händerna ofta.

Här kan du följa utvecklingen och få mer information WHO eller UD 

*Det har varit svårt att få några exakta uppgifter om vad som kan anses vara ett behörigt avstånd (det beror bland annat på miljö, temperatur, virusform mm.) men 1,5 – 2 meter har angetts och eftersom det är vad vi har att gå på idag har vi det som riktlinje.