Skip to content

Rådgivare i sorg

Kurs i rådgivning för djurägare i sorg

“Första -hjälpen-kompetens” för dig som vill hjälpa och stödja någon som sörjer ett djur
Utbildningen avser att ge en grundläggande ”första-hjälpen-kompetens” för dig som vill stödja och vägleda dina närmaste då de befinner sig i sorg efter att ha förlorat ett djur eller står i inför det sista, svåra beslutet…

Det behövs så lite men betyder så mycket!
Sorgen och smärtan kan vi aldrig avlasta någon annan. Men vi kan, stödja och följa människor en liten bit på vägen. Det är lättare än man kanske tror. Ibland kan det bara kännas bra att inte behöva oroa sig för att säga ”fel” saker. Eller att helt enkelt bara lära sig lite mer om sorgen och dess olika skepnader och uttryck. Kursen ger dig verktygen för att du ska känna dig lite tryggare i att underlätta för och vägleda någon i din närhet -ett barn, en vän, en anhörig mm. som befinner sig i kris eller sorg.

Personlig handledning av legitimerad psykolog
Du får personlig och professionell handledning av Mickie Gustafson, psykologen med hundar, hundägarutbildning, krishantering mm. som specialitet – och förmodligen Sveriges enda leg. psykolog med just detta som sitt specialområde! Mer om Mickie kan du läsa här. För mer läsning se även artikel Att förlora en hund.

Kursupplägg: Kursen är på distans och kräver ingen fysisk närvaro. Utbildningen sker genom individuell handledning, hemarbeten samt litteraturstudier. Målsättningen är att du ska få grundläggande kunskaper för att känna dig tryggare i din roll som rådgivare/medmänniska för djurägare i sorg men också att förstå när det är nödvändigt att vidarehänvisa.

Utbildningslängd
Undervisningen är på ca 50 timmar och du bestämmer själv i vilken takt du vill genomföra utbildningen.

Uppföljande handledning
Efter genomförd utbildning finns möjlighet till ytterligare 3 timmars handledning att använda inom 1 år efter genomförd utbildning. Handledningen är frivillig (ej obligatorisk).

Intyg
Efter genomförd utbildning erhåller du ett intyg på att du genomfört din utbildning på Karisma under handledning av leg. psykolog.

Telefonhandledning
Känner du att du inte vill eller behöver ha en hel utbildning i ämnet kan kanske några enstaka telefonsamtal istället vara ett fullgott alternativ. Läs mer om telefonrådgivning här.

Kurspris:
20000:-