Skip to content

Aktuella kurser

För intresseanmälan och bokning går du in på den kurs du är intresserad av och följer instruktionerna. Alternativt mailar du oss info@karisma-utbildning.se

okt
7
lör
Hunddagisutbildning (Online)
okt 7 kl. 13:00

Individuell distansutbildning hunddagis, hundpensionat hunddagis Douglas

För dig som vill studera i din egen takt och som är van vid att ta eget ansvar tillhandahåller vi en privatutbildning på distans.

Personligt ansvar i egen studietakt 

Att läsa på distans innebär bland annat att du läser i din egen takt och sparar in restid, boende- och resekostnader. Samtidigt krävs naturligtvis lite mer självstudier och större arbetsinsatser från dig.  Vi står för kursinnehåll och studieförslag men du bestämmer själv takt och omfattning.

Individuell handledning med “egen” mentor 

Utbildningen är individuell och du har personlig handledning genom hela utbildningen.                                                                                                 

Några saker att tänka på som hunddagisföreståndare:

* Hur ska man tänka när det gäller hundar av olika storlek på hunddagiset? 
* Vad kan man tänka på för att undvika stress och istället skapa en lugn och trygg miljö?
* Hur gör man för att undvika att något händer ens dagishundar, eller andras hundar?
* Vad bör man tänka på när man matchar hundarna med varandra under promenaderna.
* Vilka regler och lagar är det som gäller för den som driver ett hunddagis?

Situationer och frågor som kan uppstå är många och allt det här och mer därtill går vi igenom så att du kan känna dig trygg och säker i din framtida roll som hunddagisföreståndare. 

Utbildningansvarig är Mickie Gustafson, Legitimerad psykolog

Psykologen med hundar och hundägarutbildning som specialitet.

Utbildningen uppfyller jordbruksverkets rekommendationer. 

HunddagisutbildningSamtliga som genomfört sin utbildning på Karisma har blivit godkända av länsstyrelsen! Länsstyrelsen (som godkänner varje enskild persons ansökan om att få starta och bedriva ett hunddagis) vare sig godkänner eller underkänner olika utbildningsalternativ. Och jordbruksverket har endast utfärdat rekommendationer om vad en utbildning ska innehålla! Utbildningarna kan därför skilja sig åt (även om de ibland kanske ser ut att vara lika). Läs gärna Mickie Gustafsons artikel om Att välja hunddagisutbildning.

Här, på hundpodden med Kicki och Fanny kan du lyssna på vad Sara Viforr (lärare på Karisma Utbildning) har för tips och råd till dig som vill starta ett hunddagis.

Och här kan du läsa mer om Karismas hunddagisutbildning.

Intresseanmälan kan göras via formuläret nedan. Intagning sker i turordning (efter anmälningsdatum). 

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

    

  okt
  8
  sön
  Repetition och extra träningstillfällen
  okt 8 kl. 12:30 – 14:00

  För en ännu lydigare familjehund och för ett bestående resultat. Hundkurs i repris

  Hur intelligenta och hur samarbetsvilliga våra hundar än är, så behöver de tid och upprepning för att inlärningen ska bli maximal – och bestående! Det räcker sällan med en eller två kurser på några timmar för att få en välfungerande familjehund. Det finns naturligtvis undantag, hunden tillhörande en liten, följsam ras behöver oftast inte träning i samma omfattning som exempelvis en stor, stark och energisk hund. Men naturligtvis mår även den lilla och följsamma hunden bra av, och blir glad av, den uppmärksamhet och det samarbete som sker mellan hund och hundägare vid träning och inlärning.

  Övning ger färdighet 

  Att bygga en god och hållfast relation tar tid, det vet de flesta. Att forma fram en lydig och välfungerande hund tar också tid, även det vet de flesta. Ändå är det lätt att ha bråttom och förbise hur viktigt det är med repetition. Det är upprepningen som kommer att befästa inlärningen. Så för dig som har  gått kurs 1 och 2, som vet hur viktigt det är med upprepning och som är sugen på att träna finns här, i mån av plats, en ypperlig möjlighet att befästa och förstärka inlärningen.

  Repetition är alltid bättre andra gången

  Här kan du läsa mer om “överinlärning” och repetition.

  Datum och tider: 17, 24 september, 1, 8 oktober kl. 12.30-14.00

  Pris: 250:-/tillfälle. 

  Förkunskaper: Kurs 1 – 2

  Så här anmäler du ditt intresse:

  1. Via mail senast kl. 16.00 två dagar före det kurstillfälle du vill närvara. Är alla platser bokade får du meddelande om detta. 

  2. Kursavgiften betalas på bankgironr. 5063-8097  eller kontant/swish på plats.

  okt
  14
  lör
  Hundkurs Samspel och kontroll
  okt 14 kl. 11:00 – 13:00

  Hundkurs i Mölndal Göteborg.  Med fokus på samspel och kontroll (Kurs 3)

  Med en grundmurad relation som bygger på ömsesidigt förtroende går vi nu ännu ett steg för att fördjupa vår kontakt med hunden. Nu flyttar vi fokus en aning från hur vi vill att hundarna ska bete sig och koncentrerar oss istället lite mer på oss själva, vår egen pondus och trovärdighet. “Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation.” – Helge Brattgård

  I teorin tittar vi lite närmre på hur vi kan upprätthålla en tillitsfull relation samtidigt som vi gör anspråk på att vara hundens trygga ledsagare. I praktiken försöker vi som vanligt att använda oss av naturens egna riktlinjer. Vi tränar på hur vi kan ställa krav och sätta gränser på ett sätt hundarna förstår och upplever som schyst och reko.

  Samspel och kontroll. Ökat avstånd och ökad frihet
  Med målsättningen allt friare hundar försöker vi (beroende på individ och förutsättningar förstås) öka hundens frihet och avstånd från oss genom att använda en lång lina. För nu vill vi att hundarna ska lära sig att vara lika duktiga fast de befinner sig lite längre bort.  

  Se och känn framstegen!
  Om vi inte upptäckt det tidigare så är det på tredje kursen som vi får se vilka fantastiska framsteg man kan göra med ganska små medel.

  Datum och tider: 14, 21 oktober kl. 11.00- 13.00
  Förkunskaper:  Kurs 1 – 2
  Pris: 1050:- 

  Så här anmäler du ditt intresse:
  1. Via mail eller via anmälningsformuläret nedan 
  2. Kursavgiften betalas på bankgironr. 5063-8097 
  Därmed är du garanterad en plats och vi återkommer i samband med kursstart.

   *=obligatoriska fält

   Ditt namn*

   Din mejladress*

   Adress*

   Postnummer*

   Ort*

   Telefonnummer

   Din hunds namn

   Din hunds födelsedata *

   Vilken ras? *

   TikHane

   Vilken kurs är du intresserad av?

   Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

   Det finns en mängd olika kurser, även på universitetsnivå, om olika ledarstilar och förhållningssätt. Här kan du ta del av en C-uppsats på Umeå universitet.

   okt
   15
   sön
   Hundmöteskurs i Mölndal, Göteborg
   okt 15 kl. 10:30 – 12:00

   Hundmöten kan vara enkelt och odramatiskt! Hundmöten

   Att låta hunden passera andra hundar, utan stress och utan krångel kan vara enklare än man tror. Bara man vet hur!
   Helt odramatiskt lär vi hunden att möta och passera andra hundar – utan att dra i kopplet, skälla eller göra utfall. Istället jobbar vi på att den ska se det som mer positivt och intressant att söka kontakt med dig. Detsamma gäller att lära hunden att stanna när du ber. Vi lär hunden att förknippa ordet “stanna” (eller ”stopp”) med något positivt och något den gärna gör. Här får du tips på hur du kan göra för att en korrekt och hållbar inlärning ska ske på sikt.

   Samspel och kontakt

   För att inlärningen ska vara effektiv och framför allt hållbar, jobbar vi parallellt med att förstärka och upprätthålla samspelet mellan dig och din hund. När grunden väl är lagd, vill hunden vanligtvis inget hellre än att samarbeta. Kursen bör ses som ett komplement till övrig träning. För att få en hållbar och genomgripande träning är det bra att utgå från ett helhetstänk där hundmöten är en del av vardagen tillsammans. (Om positiv och hållbar inlärning kan du läsa här).

   Umgänge eller möte med hundar

   Vi anser att det är viktigt att skilja mellan umgänge och hundmöten. För oss innebär hundmöten att hunden ska kunna möta och passera andra hundar. Om våra hundar får lära sig att de flesta möten innebär att just passera den mötande hunden blir de vanligtvis ganska lugna. De vet vad som förväntas. Om de istället får umgås och till och med leka med var och varannan av de hundar de möter kan det istället leda till att de blir överdrivet exalterade, särskilt om det sker med okända hundar. Varje nytt möte innebär nya utmaningar, är den okända hunden vän eller fiende, kommer den att vara hotfull eller vänlig, dominant eller inte, leker den våldsamt eller försiktigt. Hur ska hunden bäst förhålla sig till mötet?

   Att utveckla social kompetens

   Även om det är lätt att föreställa sig att alla dessa möten kommer att förstärka hundens förmåga att hantera hundmöten kan det, på sikt, istället leda till att stressen som hunden upplever blockerar inlärningsförmågan, vilket innebär att den sociala kompetensen inte får bästa förutsättningar att utvecklas. Detta gäller i allra högsta grad för valpar och unghundar. Mer om hundars sociala kompetens kan du läsa här

   För att få en hållbar och god relation och för att lära hunden ALLT , dvs. hundmöten, inkallning, samspel, cafévett, etc. se Vardagsträning för familjehunden.

   Datum och tider: 15, 22 oktober kl. 10.30- 12.00

   Pris: 800:-
   Reprispris: 500:- alt. 250:-/tillfälle. För dig som gått kursen med samma hund tidigare på Karisma Utbildning

   OBS! Vi försöker alltid bekräfta att vi tagit emot din intresseanmälan så har du inget hört från oss inom några dagar, kolla gärna din skräppost. Är kursen fullbokad framgår det överst på sidan!

    *=obligatoriska fält

    Ditt namn*

    Din mejladress*

    Adress*

    Postnummer*

    Ort*

    Telefonnummer

    Din hunds namn

    Din hunds födelsedata *

    Vilken ras? *

    TikHane

    Vilken kurs är du intresserad av?

    Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

    Här kan du läsa se mer om Aktuella hundkurser i Göteborg, Mölndal. Och här kan du se aktuella kurser i Stockholm, Bålsta.

     

    nov
    5
    sön
    Inkallningskurs i Mölndal Göteborg
    nov 5 kl. 12:30 – 14:00

    Lära hunden komma när du kallar kan vara enkelt!

    Bara man vet hur, så behöver inkallningsträning inte bli svår eller komplicerad. Utan krångel och utan stress lär vi hunden att förknippa ordet “kom” (eller “hit”) med något positivt och något den gärna gör. Här får du tips på hur du kan göra för att en korrekt och hållbar inlärning ska ske på sikt.

    Samspel och kontakt

    För att inlärningen ska vara effektiv och framför allt hållbar, jobbar vi parallellt med att förstärka och upprätthålla samspelet mellan dig och din hund. För när den grunden väl är lagd, vill hunden vanligtvis inget hellre än att samarbeta. (Om positiv och hållbar inlärning kan du läsa här).

    Att lyckas är viktigt

    Både för hund och hundägare är det viktigt att känna att man lyckas. Därför är det viktigt att inkallningen verkligen leder till att hunden kommer. Att exempelvis använda ordet “nej” som ett försök att få hunden att sluta med det den för tillfället håller på med resulterar oftast i att hunden inte kommer – i alla fall inte just då, precis när du vill. Därför är det viktigt att kalla på hunden när du vet att den verkligen har för avsikt att komma. Annars riskerar du att den kommer att förknippa inkallningsordet med ett “ord på vägen” som du bara ropar efter den. Som  ett litet heja- på-ord utan någon egentlig betydelse. 

    Att träna lugnt och metodiskt 

    Vi tränar lugnt, metodisk med positiv belöning och försäkrar oss om att ni ska lyckas!

    För att få en hållbar och god relation och för att lära hunden ALLT , dvs. inkallning, hundmöten, samspel, cafévett, etc. se Vardagsträning för familjehunden.

    Datum och tider: 5, 12 november kl. 10.30 – 12.00

    Pris: 800:-
    Reprispris: 500:- alt. 250:-/tillfälle. För dig som gått kurs med samma hund tidigare på Karisma Utbildning

    OBS! Vi försöker alltid bekräfta att vi tagit emot din intresseanmälan så har du inget hört från oss inom några dagar, kolla gärna din skräppost. Är kursen fullbokad framgår det överst på sidan!

     *=obligatoriska fält

     Ditt namn*

     Din mejladress*

     Adress*

     Postnummer*

     Ort*

     Telefonnummer

     Din hunds namn

     Din hunds födelsedata *

     Vilken ras? *

     TikHane

     Vilken kurs är du intresserad av?

     Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

     Här kan du läsa se mer om Aktuella hundkurser i Göteborg, Mölndal. Och här kan du se aktuella kurser i Stockholm, Bålsta.

     nov
     18
     lör
     Hundpsykolog, spec. kynolog (Online)
     nov 18 kl. 13:00

     Framtidens hundpsykologer utbildas i Lackarebäck (Mölndal, Göteborg)

     Här kan du läsa en artikel om Karismas hundpsykologutbildning

     Individuell utbildning till hundpsykolog/specialiserad kynolog*

     Med inriktning hundpsykologi och humanpsykologi  (Människans psykologi)
     På Karisma är vi av uppfattningen att en hundpsykolog i hög grad även arbetar med att utbilda och vägleda människor! Vi erbjuder därför en utbildning som innehåller såväl kunskaper om människans psykologi som om hundens. 

     Vad är egentligen en hundpsykolog?

     En hundpsykolog kan vara ”allt eller inget”. Han eller hon kan helt sakna utbildning eller ha gått en eller flera längre eller kortare kurser och fördjupat sina hundkunskaper. Det kan helt enkelt variera från person till person.

     Utbildning till hundpsykolog, specialiserad kynolog

     *Kynolog=hundvetare 
     Kynologihundkännedom, läran om hundenolika hundraser, dressyr mm.

     Psykolog är en akademisk titel och innebär att den som har “rätt” att utöva psykologyrket har en 5-årig universitetsutbildning + 1 års praktik.
     Här kan du läsa lite om den skyddade titeln psykolog,

     Förebyggande av hundproblem 

     Kursens innehåll baseras på en erfarenhetsbank som du förmodligen inte hittar någon annanstans! Studieplan och kursinnehåll bygger bland annat på Mickie Gustafsons mångåriga erfarenhet av hundproblem och hundägarutbildning anpassat för familjehundar, valpar, unghundar etc. Mickie Gustafson är legitimerad psykolog, mer kan du läsa här.

     Individuell handledning med egen mentor 

     Utbildningen är individuell och personligt utformad och du har personlig handledning genom hela utbildningen.

     Studiematerial och litteratur är på svenska.

     Distans eller halvdistans

     Utbildningen kan läsas helt på distans eller på halvdistans. Du väljer.

     Läs mer om innehåll, upplägg, paketpris mm här.

     Att jobba som hundpsykolog, specialiserad kynolog, hundcoach

     Oavsett vad du vill kalla dig är detta ett spännande jobb där du egentligen aldrig vet vad som kommer att hända. Du kan i alla fall vara säker på att träffa oändligt massa intressanta människor och minst lika intressanta hundar. Detta är ett arbete som du nog aldrig kommer att tröttna på. Och ett arbete som bjuder på och inspiration ständigt nya överraskningar. Mickie Gustafson

     Förfrågan och intresseanmälan kan göras via mail info@karisma-utbildning.se 

      

      

      

     nov
     19
     sön
     Dogwalker/hundrastare Onlineutbildning
     nov 19 kl. 13:00

     Ansvarsfull hundrastning (Distansutbildning) Dogwalker

     För dig som vill arbeta professionellt som dogwalker/hundrastare.

     I princip kan vem som helst rasta andras hundar, många av oss gjorde det som barn och det var inget konstigt med det. Men mycket har ändrats sedan dess och den som vill arbeta med hundrastning på yrkesmässig basis och som är noggrann och seriös skaffar sig de kunskaper som behövs för att göra ett bra jobb. Och den som tänker efter inser naturligtvis att det finns massor att känna till och en hel del kunskap som kan underlätta arbetet som dogwalker. Idag kan det dessutom krävas tillstånd från länsstyrelsen.

     Utbildningen uppfyller jordbruksverkets rekommendationer 

     Utbildningen uppfyller jordbruksverkets rekommendationer och det är sedan Länsstyrelsen (i den kommun du avser att bedriva din verksamhet) som godkänner varje enskild ansökan.

     Personlig handledning

     Utbildningen är individuell och du har en egen handledare genom hela utbildningen.                                                                                           

     Saker att tänka på som Dogwalker:

     *  Vad gör man om något händer med ens daghund?

     *  Saker att tänka på när man matchar daghundar med varandra under promenaderna.

     *  Hur gör man för att undvika att något händer ens daghund, eller andras hundar?

     *  Vad ingår i de nya lagarna som trädde i kraft 2008?

     Situationer och frågor som kan uppstå är många och allt det här och mer därtill går vi igenom så att du kan känna dig trygg och säker i din framtida roll som dogwalker/hundrastare. Hela utbildningen är på distans och du bestämmer själv i stor utsträckning studietakten.

     Kursansvarig

     Sara Viforr.  Här, på hundpodden ”Min bästa vän”, kan du lyssna på vad Sara har för tips och råd till dig som exempelvis vill starta eget företag i hundbranschen.

     Utbildningansvarig Mickie Gustafson, Legitimerad psykolog med hundar och hundägarutbildning som specialitet.

     Här kan du läsa mer om utbildningens innehåll, upplägg, pris etc.

     Intresseanmälan kan göras via formuläret nedan. Intagning sker i turordning (efter anmälningsdatum). 

      Ditt namn*

      Din mejladress*

      Din adress*

      Postnummer*

      Ort*

      Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

      Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

      nov
      25
      lör
      Hundinstruktörsutbildning online
      nov 25 kl. 13:00

      Enskild hundinstruktörsutbildning, distans.hundinstruktör utbildning online distans

      Hund och människa i samspel

      Med fokus på hundpsykologi och människans viktiga roll i samspel med hunden. Att arbeta som hundinstruktör innebär i hög grad att arbeta med människor! Det är människan som kommer med sin hund och det är människan som ska vägledas. Så ju mer du vet om båda dina huvudämnen (människan och hunden) desto bättre. 

      Personlig handledning med egen mentor

      Undervisningen är individuell och du har personlig handledning genom hela utbildningen. Passar dig som vill studera i din egen takt och är van att ta eget ansvar

      Hundpsykologi och Humanpsykologi (människopsykologi) 

      Ett av utbildningens mål är att bidra till ökad förståelse för både hund och hundägare. Kursens innehåll baseras på en erfarenhetsbank som du förmodligen inte hittar någon annanstans! Studieplan och kursinnehåll bygger bl. a på Mickie Gustafsons mångåriga erfarenhet av hundproblem och hundägarutbildning.

      Vuxenutbildning utan ”traditionell skolkänsla” 

      Vi vill att våra elever ska lyckas och känna sig lyckade och vi gör vad vi kan för att var och en ska få en gedigen grund att stå på. Vi vill inte pressa men gärna stödja. Vi tror på eget engagemang och ansvar och utgår från devisen:    

                        “Learning should be a pleasure, not a pressure”

      En interaktiv utbildning som bygger på samarbete 

      Passar lika bra för dig som vill vara en del av lärandet, som kanske har mycket egna erfarenheter, som för dig som ”bara” är intresserad och nyfiken på att lära mer. En del väljer denna utbildning utan ambitionen att bli instruktörer, de vill helt enkelt bara fördjupa sina kunskaper. Och vi kan inte annat än att uppmuntra även dessa ambitioner.

      Vi tillhandahåller utbildningen på såväl hel- som halvdistans, med eller utan fysiska träffar.

      På halvdistans ingår praktik/fysisk närvaro. På heldistansstudier krävs ingen fysisk närvaro men för den som önskar finns möjlighet till frivillig praktik.

      Här kan du läsa mer om innehåll, upplägg, priser etc.

      Läs även gärna några av Mickie Gustafsons artiklar exempelvis Konsumentvägledning och checklista för instruktörer och Dyra val.

      Intresseanmälan kan göras via formuläret nedan. Intagning sker i turordning (efter anmälningsdatum). 

       Ditt namn*

       Din mejladress*

       Din adress*

       Postnummer*

       Ort*

       Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

       Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

       nov
       26
       sön
       Föräldrautbildning online
       nov 26 kl. 13:00

       Karismatiskt föräldraskap, distanskurs med fokus på relation

       Föräldraskapskurs på distans
       Relation före prestation

       En spännande och lättöverskådlig kurs om vardagslivets föräldraskap. Och som namnet på kursen anger, så är den helt i Karismas anda med fokus på relation- före prestation! Och med målsättning att stärka din egen, personliga kraft och utstrålning/din Karisma. 

       Att våga lita på sin egen, inre kompass

       De flesta människor har oftast en inneboende och naturlig fallenhet att ta hand om sina barn på ett kärleksfullt vis. Men ibland går vi vilse, mest kanske för att vi får influenser utifrån som får oss att tvivla på vår egen, inre kompass. Då kan det vara bra att stanna till lite, kanske fundera på vad just jag/vi tycker är viktigt och vad just jag/vi vill med relationen till mitt/vårt barn. Ibland kan lite kunskap i bagaget göra valen och upplevelsen lättare. Ibland kan det räcka att bolla sina känslor, upplevelser, tankar, tvivel eller uppfattningar med någon som man har förtroende för och någon som också har lite kunskaper och erfarenheter i sitt bagage.

       Personlig handledning

       Kursen är helt online och du bestämmer din egen studietakt. Du har tillgång till egen handledare under hela kursen.

       Med möjlighet till privata telefonkonsultationer

       För den som önskar finns även möjlighet till telefonkonsultationer, där du kan diskutera just dina, specifika tankar och frågeställningar.

       Bli stark och bekväm i ditt föräldraskap

       Detta är kursen för dig som känner dig annorlunda eller som tycker att du inte räcker till. Här får du verktygen och inspirationen du kanske behöver för att stå på dig och känna dig stark i ditt föräldraskap.

       Utbildningsansvarig är leg. psykolog Mickie Gustafson

       Du får ta del av psykologiska och sociologiska redskap som kan öka tryggheten och harmonin för de flesta föräldrar.  Med denna kurs hoppas vi kunna vara en inspirationskälla och ett stöd i ditt föräldraskap.

       Axplock ur innehållet:

       Anknytning 
       Förhållningssätt
       Kommunikation
       Utveckling

       Mer om kursen såsom innehåll, upplägg, pris etc. kan du läsa här.

       Intresseanmälan kan göras via mail info@karisma-utbildning.se eller via formuläret nedan. 

        Ditt namn*

        Din mejladress*

        Din adress*

        Postnummer*

        Ort*

        Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

        Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.