Skip to content

Skyddad titel

Hundpsykolog, kynolog, hundprobleminstruktör, hundägarcoach mm.

Titlarna är många och det är endast fantasin… som sätter gränserna.

Lag och ordningAtt titeln ”psykolog” och ”legitimerad psykolog” är skyddade titlar enligt svensk lagstiftning och således endast får användas av personer som genomgått den femåriga utbildningen samt klarat av sin PTP (Psykolog Tjänstgörings Praktik) enligt de krav som ställs är det nog inte många som vet.

Vem som helst, med eller utan utbildning, kan kalla sig hundpsykolog! En person som kallar sig för ”hundpsykolog”, ”hästpsykolog” eller liknande har med stor sannolikhet inte genomgått psykologprogrammets utbildning. Att en person kan kalla sig så beror på att de inte har med människor att göra och arbetar utanför hälso- och sjukvården. Alla som arbetar med människor och kallar sig för psykolog måste ha genomgått psykologprogrammets utbildning.
Ur Psykologpoolen

Hund- och humanpsykologi På Karisma är vi av uppfattningen att hundägarutbildning i hög grad handlar om att arbeta med människor. Vi erbjuder därför en utbildning som innehåller såväl kunskaper om humanpsykologi dvs. människopsykologi som om hundens psykologi! Utbildningen är individuellt avpassad och leds av legitimerad psykolog Mickie Gustafson som har hundägarutbildning som specialitet. Om den som genomfört utbildningen sedan vill kalla hundpsykolog eller kynolog (eller både och) blir ett personligt val.

Läs mer under hundpsykolog/kynolog.