Skip to content

Hunddagisutbildning distans

Frihet och egen studietakt

För dig som vill studera i din egen takt och som är van vid att ta eget ansvar. Har du dessutom lätt att läsa, tycker det är roligt och stimulerande att lära och vill ha ett fritt arbete där du kan ge många hundar ett gott ”hundliv”, då är detta en utbildning och ett yrke för dig!

Individuell och personlig handledning

Utbildningen är individuell och personligt utformad och du har personlig handledning genom hela utbildningen. Att läsa på distans innebär bland annat större frihet och oberoende. Samtidigt krävs lite mer självstudier och större arbetsinsatser från dig.  Vi tillhandahåller kursinnehåll och studieförslag men du bestämmer själv i stor utsträckning takten.

Utbildningen uppfyller jordbruksverkets rekommendationer 

Utbildningen uppfyller jordbruksverkets rekommendationer och samtliga som genomfört sin utbildning på Karisma har blivit godkända av länsstyrelsen! Länsstyrelsen (som godkänner varje enskild persons ansökan om att få starta och bedriva ett hunddagis) vare sig godkänner eller underkänner olika utbildningsalternativ. Och jordbruksverket har endast utfärdat rekommendationer om vad en utbildning ska innehålla! Utbildningar kan därför skilja sig åt (även om de ibland kanske ser ut att vara lika). Läs gärna Mickie Gustafsons artikel Att välja hunddagisutbildning och att välja hunddagis.

Här finner du några av de som genomfört sin hunddagisutbildning på Karisma

Här, på hundpodden med Kicki och Fanny kan du lyssna på vad Sara Viforr har för tips och råd till dig som vill starta ett hunddagis.

Mål och syfte

Att förmedla kunskaper som bidrar till att du ska känna dig trygg och säker i din roll som föreståndare för hunddagis/hundpensionat.
Att informera om hur du enklast möjligt ska få välfungerande och nöjda hundar på ditt dagis/pensionat. Samt även hur du kan bemöta dina ”tvåbenta” uppdragsgivare så att även de känner sig nöjda och trygga. Utbildningen ger en god grund att stå på för den som ska arbeta eller starta eget hunddagis/hundpensionat. Även den med tidigare erfarenheter har stor behållning av utbildningen.

Vi tillhandahåller utbildningen på såväl hel- som halvdistans, med eller utan fysiska träffar.

På heldistansstudier är praktik/fysisk närvaro frivillig men för den som önskar finns möjlighet till praktik. På halvdistans är praktik/fysisk närvaro obligatorisk. Träffarna sker i Stockholm Bålsta eller Göteborg, Mölndal.

Hunddagisutbildning distans
Hunddagis kan vara både stimulerande och avkopplande

Kursansvarig är Mickie Gustafsonpsykologen med hundar som specialitet.

Ur innehållet:                                                                                       

 • Stress
 • Etologi
 • Ledarskap
 • Raskunskap
 • Hundproblem
 • Hundhälsovård
 • Hunden och lagen
 • Praktik (ej obligatorisk)*

*Praktiken är i första hand tänkt som ett komplement för den som anser sig sakna eller vill utöka sina praktiska erfarenheter. Praktiken planeras i samråd med kursdeltagare och anpassas till stor del efter individuella behov och önskemål.

Kursupplägg

 • Litteraturstudier
 • Skriftliga hemarbeten
 • Handledning
 • Sammanfattning samt egna reflektioner
  Du studerar direkt via vår digitala lärplattform. Har du valt praktik bokas den in (vardagskvällar alternativt helger) i samråd med din lärare.

Kurslitteratur All litteratur är på svenska och kan lånas på bibliotek eller införskaffas i bokhandeln.

Antal timmar Ca 80 Inklusive eget arbete, litteraturstudier, handledning mm  

Diplom Efter avslutad utbildning erhåller du ett intyg som visar kursinnehåll samt undervisningstimmar.

Kursstart För kursstart se aktuella kurser. (Finner du inte kursen där kan det bero på att den är fullbokad och att nästa kursdatum ännu inte är fastställt).

Pris 10000:- 
Administrationsavgifter och diplom ingår.
Priset är exkl. moms.

Att läsa på distans -Självtest. Är distansutbildning något för dig? Här kan du testa dig själv.

Du anmäler ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.  Intagning sker i turordning. 

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.