Skip to content

Hunddagisföreståndare

Hunddagisutbildning utan traditionell “skolkänsla”

Hunddagis

En utbildning och ett yrke för dig som i som tycker det är roligt och stimulerande att lära och som vill ha ett fritt arbete där du kan ge många hundar ett gott ”hundliv”.

Mål och syfte Att förmedla kunskaper som bidrar till att du ska känna dig trygg och säker i din roll som hunddagis/hundpensionatsföreståndare.

Att informera om hur du enklast möjligt ska få välfungerande och nöjda hundar på ditt dagis/pensionat. Samt även hur du kan bemöta dina ”tvåbenta” uppdragsgivare så att även de känner sig nöjda och trygga.

Utbildningen uppfyller jordbruksverkets rekommendationer och ger en god grund att stå på för den som ska arbeta eller starta eget hunddagis/hundpensionat. Samtliga som genomfört sin utbildning på Karisma har blivit godkända av länsstyrelsen!

Här kan du finna några av de som genomgått sin hunddagisutbildning på Karisma.

Länsstyrelsen (som godkänner varje enskild persons ansökan om att få starta och bedriva ett hunddagis) vare sig godkänner eller underkänner olika utbildningsalternativ. Och jordbruksverket har endast utfärdat rekommendationer om vad en utbildning ska innehålla. Hunddagisutbildningar kan därför skilja sig åt (även om de ibland kanske ser ut att vara lika). Läs gärna Mickie Gustafsons artiklar Att välja hunddagisutbildning och  Att välja hunddagis.

Utbildningsansvarig är Mickie Gustafsonpsykologen med hundar som specialitet.

Ur innehållet:

 • Stress
 • Etologi
 • Ledarskap
 • Raskunskap
 • Hundproblem
 • Hundhälsovård
 • Hunden och lagen
 • Praktik (ej obligatorisk)*

*För den som önskar finns möjlighet till praktik efter genomförd och avslutad grundutbildning. Denna är i första hand tänkt som ett komplement för den som anser sig sakna eller vill utöka sina praktiska erfarenheter. Praktiken planeras i samråd med kursdeltagare och anpassas till stor del efter individuella behov och önskemål.

Kursupplägg

 • Litteraturstudier
 • Skriftliga hemarbeten
 • Handledning
 • Sammanfattning samt egna reflektioner

Kurslitteratur All litteratur är på svenska och kan lånas på bibliotek eller införskaffas i bokhandeln.

Antal timmar Ca 80 (Inklusive eget arbete och schemalagd tid). 

Vi tillhandahåller utbildningen på såväl hel- som halvdistans, med eller utan fysiska träffar.

Diplom Efter avslutad utbildning erhåller du ett intyg som visar kursinnehåll samt undervisningstimmar.

Kursstart (Stockholm), se aktuella kurser. Finner du inte kursen där kan det antingen bero på att den ännu inte är schemalagd eller att den redan är fullbelagd.

Pris 10000:- 
Administrationsavgifter och diplom ingår.
Priset är exkl. moms.

Distansutbildning För dig som inte har möjlighet att komma till oss på grund av exempelvis långa resvägar kan utbildningen läsas på distans. Distansutbildning kräver mer aktiva arbetsinsatser av kursdeltagaren i form av hemstudier samt skriftlig sammanställning av ett antal arbetsuppgifter.

Du anmäler ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.  Glöm inte att uppge vilken kurs din anmälan avser! Senast inom två veckor får du besked om du är antagen. 

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.