Välja hund

Att välja hund med omsorg 

Funderar du/ni på att skaffa hund? Då har ni ett spännande och roligt äventyr framför er. Först äventyret att försöka ta reda på vilken hund som passar just för dig/er och sedan äventyret som följer när din nya familjemedlem har anlänt. en spännande resa som förhoppningsvis kommer att vara i många år framöver. Och genom att “tänka efter före” blir förutsättningarna de allra bästa.
 
“Proffshund” eller familjehund?
När man ska skaffa sin första hund gör man klokt i att välja en “enklare” ras. Har man barn i familjen blir det ännu viktigare att göra rätt val. Rent generellt skulle man kunna tala om “proffshundar” och familjehundar. Är man professionell och har stor erfarenhet av hundar och dessutom vill att den hund man skaffar ska utföra ett specifikt arbete kan man välja en “proffshund”. En sådan hund kan vara ganska svår att handha för en person som saknar kunskap och erfarenhet (vilket naturligtvis inte hindrar att många skaffar sådana raser ändå). Vill man däremot ha en familje- eller sällskapshund gör man andra val. Läs gärna mer under exempelvis Att välja hund till barn eller Perfekt familjehund
 
Gå kurs hundkurs – innan man skaffar hund
Det finns nog inga eller i alla fall få skaffa-hund-kurser, helt enkelt av det skälet att få vill gå kurs innan de skaffar hund (tyvärr, för det skulle nog underlätta både hundval och hundinnehav). Däremot kan man med fördel gå en “vanlig” hundkurs innan man skaffar hund. Då lär man sig en hel del och man får dessutom träffa på en hel del olika raser, vilket kan vara en fördel innan man gör sitt val. Det finns också böcker om olika hundraser ex, René Willes All världens hundraser. Om man tar en extra titt på rasens ursprung och användningsområde får man en fingervisning om vad hunden ursprungligen är avlad för och om det är något som passar i den miljö man själv kan erbjuda hunden.
 
Telefonkonsultation
Vill du har personlig vägledning går det bra att boka telefonkonsultation där vi diskuterar valet av hundras och vad som kan vara ett bra val utifrån just dig eller din familjs situation och önskemål.
Pris: 800:-/50 min. 
 
Anmäl intresse och boka tid genom att maila: info@karisma-utbildning.se