Kurs i att välja rätt hundras

Rådgivning i att välja rätt hund och rätt ras

Hund på balkongMed jämna mellanrum får jag frågan om Karisma erbjuder kurser i att välja rätt hundras. Standardsvaret på frågan är: Det skulle vi gärna göra men efterfrågan har inte varit tillräckligt stor för att bilda underlag till en kurs. Däremot har jag, allt sedan jag började arbeta med hundägare och deras hundar, erbjudit rådgivning för den som ska skaffa hund och som vill göra ett medvetet val. Och eftersom jag vet att valet av hundras till stor del kommer att påverka livet för hundägare si så där 10-15 år framöver och eftersom det, trots allt, finns människor som vill ha och uppskattar den hjälp och rådgivning som finns att tillgå fortsätter jag att dela med mig av mina erfarenheter.
Då, när jag började erbjuda tjänsten hade jag inte tillnärmelsevis lika mycket erfarenhet av olika raser men (vågar jag påstå) ändå mer erfarenhet än många “vanliga” hundägare. Nu, 40 år senare och efter att ha mött tusentals olika hundar, vill jag påstå att jag är mer erfaren och jag tror mig definitivt veta en hel del om kombinationen olika människor – olika hundar!

Har du inte tid att “läsa på” inför hundköpet?
Här är det absolut snabbaste och enklaste rådet jag kan ge den som står i begrepp att skaffa hund: har du inte tid att ta reda på det mest elementära om just den hund du vill ha kan det vara klokt att avvakta med att skaffa hund. Mickie Gustafson

Här kan du läsa mer om rådgivning inför valet av hund