Samspel och kontroll (Kurs 3)

När:
9 juni, 2024 kl. 14:00 – 18:00
2024-06-09T14:00:00+02:00
2024-06-09T18:00:00+02:00

Tillitbaserat ledarskap och fördjupat samspel med hunden

Med en grundmurad relation som bygger på ömsesidigt förtroende går vi nu ännu ett steg för att fördjupa vår kontakt med hunden. Nu flyttar vi fokus en aning från hur vi vill att hundarna ska bete sig och koncentrerar oss istället lite mer på oss själva, vår egen pondus och trovärdighet..

“Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation” – Helge Brattgård

I teorin tittar vi lite närmre på hur vi kan upprätthålla en tillitsfull relation samtidigt som vi gör anspråk på att vara hundens trygga vägledare. I praktiken försöker vi som vanligt att använda oss av naturens egna riktlinjer. Vi tränar på hur vi kan ställa krav och sätta gränser på ett sätt hundarna förstår och upplever som schyst.

Ökat avstånd och ökad frihet

Med målsättningen allt friare hundar försöker vi (beroende på individ och förutsättningar förstås) öka hundens frihet och avstånd från oss genom att använda en lång lina. För nu vill vi att hundarna ska lära sig att vara lika duktiga fast de befinner sig lite längre bort.  

Se och känn framstegen!

Om vi inte upptäckt det tidigare så är det på denna, tredje kurs, som vi får se vilka fantastiska framsteg man kan göra med ganska små medel.

Karismatiskt hundägarskap

På Karisma Utbildning har vi tagit fasta på att personlig utstrålning är något man kan träna upp och förstärka. Och den som jobbar på sin karisma blir inte bara en person som väcker fascination och beundran hos människor utan även har en stor “dragningskraft” på andra djur. Därför utgår vi från att en karismatisk hundägare har en positiv och utvecklande inverkan på sin hund. Och var förstärker man sin karisma om inte på Karisma utbildning. Så välkommen att fördjupa din karisma och det unika äventyret att samspela med din hund!

Datum och tider: 9 juni kl. 14.00- 18.00 ca 15 juni kl. 14.00- 17.30 ca

Kursledare: Mickie Gustafson

Förkunskaper:  Kurs 1 – 2  (Vill du repetera kurs 2 eller inte har hunnit gå den ännu har ni chansen att gå kurs 2 intensiv den 2 juni).

Pris: 1700:- 

Så här anmäler du ditt intresse:
1. Via mail eller via anmälningsformuläret nedan 
2. Kursavgiften betalas på bankgironr. 5063-8097 senast 28 maj
Därefter är du garanterad en plats och vi återkommer i samband med kursstart.

Det finns en mängd olika kurser, även på universitetsnivå, om olika ledarstilar och förhållningssätt. Här kan du ta del av en C-uppsats på Umeå universitet.

  *=obligatoriska fält

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Telefonnummer

  Din hunds namn

  Din hunds födelsedata *

  Vilken ras? *

  TikHane

  Vilken kurs är du intresserad av?

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.