Utbildning för personal på hunddagis/pensionat

När:
11 april, 2014 – 12 april, 2014 heldag
2014-04-11T22:00:00+00:00
2014-04-12T22:00:00+00:00
Var:
Karisma Utbildning
Bergfotsgatan 7
431 35 Mölndal
Sverige
Kontakt:

Hunddagis/hundpensionatutbildning i Göteborg (Mölndal)

Är du en av dem som har eller ska starta hunddagis/hundpensionat? Vill du arbeta på ett hunddagis/pensionat och ha en utbildning som är konkurrenskraftig när du söker arbete? Då har vi kursen för dig!

Karismas utbildning följer jordbruksverkets och länsstyrelsens rekommendationer. Kontakta gärna länsstyrelsen i det län där du tänker bedriva din verksamhet för att få veta mer.

Undervisningen leds av kvalificerade lärare (samtliga är högskoleutbildade). De har dessutom själva haft hunddagis, respektive hundpensionat och kommer naturligtvis att dela med sig av sina erfarenheter.

Kursansvarig är Mickie Gustafson, Leg. psykolog

Mickie Gustafson är utbildad vid Göteborgs universitet och innehar psykologexamen. Hon är psykologen som har specialiserat sig på relationer såväl människor emellan som mellan människa/hund.

I mer än 35 år har Mickie arbetat med utbildning inom områden som kommunikation, inlärning, stress, ledarskap, problemhantering mm.

Så kallat problematiska hundar har alltid ingått i verksamheten och arbetet med dessa hundar och deras ägare var så att säga grunden för hennes verksamhet och det hon blivit mest ”känd” för.

Förutom olika utbildningsprojekt bedriver Mickie också konsultationer av terapeutisk art både individuellt och i grupp. Hon är även författare och har skrivit ett flertal böcker och skriver regelbundet i Svenska kennelklubbens tidning Hundsport. Vill du veta mer, läs gärna under exempelvis artiklar (Att välja hunddagisutbildningAtt välja hunddagis) tidningsurklipp och böcker.

Mål och syfte

Att förmedla kunskaper som bidrar till att du ska känna dig trygg och säker i din roll som hunddagis/hundpensionatsföreståndare.

Att informera om hur du enklast möjligt ska få välfungerande och nöjda hundar på ditt dagis/pensionat. Samt även hur du kan bemöta dina ”tvåbenta” uppdragsgivare så att även de känner sig nöjda och trygga.

Utbildningen ger en god grund att stå på för den som ska arbeta eller starta eget hunddagis/hundpensionat. Även den med tidigare erfarenheter har stor behållning av utbildningen.

Innehåll

Kursen innehåller bland annat följande:

Stress

Etologi (praktisk och teoretisk)

Ledarskap

Raskunskap

Hundproblem

Hundhälsovård

Hunden och lagen

Starta eget

Kundrelationer

Avtal

Praktik (ej obligatorisk)*

*För den som önskar finns möjlighet till praktik efter genomförd och avslutad grundutbildning. Denna är i första hand tänkt som ett komplement för den som anser sig sakna eller vill utöka sina praktiska erfarenheter. Praktiken planeras i samråd med kursdeltagare och anpassas till stor del efter individuella behov och önskemål.

Kursupplägg

Föreläsningar

Observationer

Diskussioner

Seminarier

Hemarbeten

Litteraturstudier

Handledning (ej obligatorisk)*

* I kursen ingår även 3 timmars handledning att använda inom 1 år efter avslutad kurs och i samband med de erfarenheter man skaffar sig då hunddagis/pensionat startat.

”Privatutbildning”

Eftersom vi har en ständigt pågående kursverksamhet har vi möjlighet att “baka in” delar av hunddagisutbildningen i våra ordinarie utbildningsprogram. Det innebär att vi kan erbjuda utbildning till endast en eller ett fåtal personer per gång (vi behöver alltså inte invänta en hel grupp för att kunna starta kursen). Detta sammantaget gör det möjligt för oss att kunna erbjuda en gedigen och individuell utbildning till ett mycket rimligt pris.

Intyg

Efter avslutad utbildning erhåller du ett intyg som visar kursinnehåll samt undervisningstimmar.

Kursstart

12 april

Kurslitteratur

Två av Mickie Gustafsons böcker ingår i kurspriset. Övrig kurslitteratur kan lånas på bibliotek eller införskaffas i bokhandeln.

Utbildningslängd och dagar

Undervisningen är förlagd till helger (lördag-söndag) ca 1 helg per månad.

Du kan i stor utsträckning lägga upp din utbildning efter dina egna önskemål och förutsättningar, exempelvis en dag per tillfälle istället för två.

Läser du på plats är  det obligatorisk närvaro vid 4 tillfällen,  på distans krävs närvaro vid 1 tillfälle.

Utbildningslängden är ca 4- 6 månader. Variationen beror bland annat på om du läser på plats eller distans, samt hur intensivt du läser.

Antal timmar

Cirka 70 inklusive eget arbete, litteraturstudier, handledning mm.

Distansutbildning

För dig som inte har möjlighet att komma till oss på grund av exempelvis långa resvägar kan utbildningen läsas på distans.

Distansutbildning kräver mer aktiva arbetsinsatser av kursdeltagaren i form av hemstudier samt skriftlig sammanställning av ett antal arbetsuppgifter.

Vid distansutbildning är 1 dags närvaro obligatorisk. (Men du har även möjlighet att välja om du vill närvara vid övriga föreläsningar).

Priser

7 880:-   På plats

10 000:- Distans

Delbetalning kan ordnas.

Samtliga priser exkluderar moms.

Godkända hunddagis/pensionat

Här kan du läsa mer om hunddagis/pensionat som genomgått Karismas utbildning.

Intresseanmälan kan göras via mail eller via formuläret nedan senast 5 april. Antagningar efter passerat anmälningsdatum kan ske i mån av plats.

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här: