Den duktiga hunden

Relation före prestation

Att vi på Karisma sätter relation före prestation vet nog de flesta av våra kunder och klienter. Men ibland är det lätt att glömma vad det egentligen innebär. Den duktiga hunden exempelvis kan lätt lura oss att hoppa över de allra viktigaste stegen, att utveckla relationen! Och att repetera!

Den viktiga repetitionen

När det exempelvis gäller hästar är de flesta ryttare väl medvetna om att hästen måste tränas mer eller mindre under hela sitt liv, även om många tar det lite lugnare med den gamla hästen. Men man fortsätter utvecklas tillsammans, repeterar, ”finlirar”, lär in nytt. Det blir ett sätt att leva och att vara tillsammans. Precis som det oftast blir en livsstil att ha hund.

Låt dig inte luras av den duktiga hunden

Det är lätt som hundägare att låta sig luras och tro att den ”duktiga” hunden är ”färdigtränad”. Men ingen blir någonsin färdig och en relation blir det definitivt inte! Dessutom har hundar, precis som hästar (och precis som de flesta av oss) ett behov av stimulans, utveckling och att få använda både kroppen och knoppen. Och det som ju är så himla bra med allt detta är ju att medan vi försöker tillgodose hundens/hästens fysiska och mentala behov, så får vi själva samma sak på köpet! Men det gäller att inte luta sig tillbaks och låta sig luras av den duktiga hunden. Men heller att ha får bråttom eller att förvirra sig i “aktivitetsträsket”. Balans är viktigt! Mickie Gustafson