Skip to content

Hunddagisutbildning

Grundutbildning hunddagis/hundpensionat utan den “traditionella skolkänslan”

Är du en av dem som har eller ska starta hunddagis/hundpensionat? Vill du och ha en utbildning som är konkurrenskraftig när du söker arbete?

Är du ambitiös, nyfiken och intresserad av allt som har med hund att göra men vill slippa “skolbänk, pekpinnar och den traditionella skolkänslan”?

Då har Karisma utbildning kursen för dig! 

Inga prov, ingen betygssättning, inget ”tala-inför-grupp-tvång”
Utbildningen är i hög grad personlig och innehåller inga regelrätta prov eller betygssättningar. Det finns heller inget krav på att du ska ”tala i grupp”.

Personligt ansvar och individuell studietakt
Vi tillhandahåller schema, kursinnehåll, studieförslag men du bestämmer själv i stor utsträckning takten.

Jordbruksverket och länsstyrelsen
Karismas utbildning följer jordbruksverkets och länsstyrelsens rekommendationer. Kontakta gärna länsstyrelsen i det län där du tänker bedriva din verksamhet för att få veta mer.

Lärarkompetens
Undervisningen leds av kvalificerade lärare (samtliga är högskoleutbildade). De har dessutom själva haft hunddagis, respektive hundpensionat.

Kursansvarig är Mickie Gustafson, Leg. psykolog
Mickie Gustafson är utbildad vid Göteborgs universitet och innehar psykologexamen. Hon är psykologen som har specialiserat sig på relationer såväl människor emellan som mellan människa/hund.

I mer än 35 år har Mickie arbetat med utbildning inom områden som kommunikation, inlärning, stress, ledarskap, problemhantering mm.
Så kallat problematiska hundar har alltid ingått i verksamheten och arbetet med dessa hundar och deras ägare var så att säga grunden för hennes verksamhet och det hon blivit mest ”känd” för.

Förutom olika utbildningsprojekt bedriver Mickie också konsultationer av terapeutisk art både individuellt och i grupp. Hon är även författare och har skrivit ett flertal böcker och skriver regelbundet i Svenska kennelklubbens tidning Hundsport.  Vill du veta mer, läs gärna under exempelvis Mickie Gustafsonartiklar  (Att välja hunddagisutbildning, Att välja hunddagis) tidningsurklipp och böcker.

Mål och syfte

Att förmedla kunskaper som bidrar till att du ska känna dig trygg och säker i din roll som hunddagis/hundpensionatsföreståndare.

Att informera om hur du enklast möjligt ska få välfungerande och nöjda hundar på ditt dagis/pensionat. Samt även hur du kan bemöta dina ”tvåbenta” uppdragsgivare så att även de känner sig nöjda och trygga.

Utbildningen ger en god grund att stå på för den som ska arbeta eller starta eget hunddagis/hundpensionat. Även den med tidigare erfarenheter har stor behållning av utbildningen.

Ur innehållet:

 • Stress
 • Etologi (praktisk och teoretisk)
 • Ledarskap
 • Raskunskap
 • Hundproblem
 • Hundhälsovård
 • Hunden och lagen
 • Starta eget
 • Kundrelationer
 • Avtal
 • Praktik (ej obligatorisk)*

*För den som önskar finns möjlighet till praktik efter genomförd och avslutad grundutbildning. Denna är i första hand tänkt som ett komplement för den som anser sig sakna eller vill utöka sina praktiska erfarenheter. Praktiken planeras i samråd med kursdeltagare och anpassas till stor del efter individuella behov och önskemål.

Kursupplägg

 • Föreläsningar
 • Observationer
 • Diskussioner
 • Seminarier
 • Hemarbeten
 • Litteraturstudier
 • Handledning (ej obligatorisk)**

** I kursen ingår även 3 timmars handledning att använda inom 1 år efter avslutad kurs och i samband med de erfarenheter man skaffar sig då hunddagis/pensionat startat.

”Privatutbildning”

Eftersom vi har en ständigt pågående kursverksamhet har vi möjlighet att “baka in” delar av hunddagisutbildningen i våra ordinarie utbildningsprogram. Det innebär att vi kan erbjuda utbildning till endast en eller ett fåtal personer per gång (vi behöver alltså inte invänta en hel grupp för att kunna starta kursen). Detta sammantaget gör det möjligt för oss att kunna erbjuda en gedigen och individuell utbildning till ett bra pris.

Intyg

Efter avslutad utbildning erhåller du ett intyg som visar kursinnehåll samt undervisningstimmar.

Kursstart

För kursstart se aktuella kurser. (Finner du inte kursen där kan det bero på att den är fullbokad och att nästa kursdatum ännu inte är fastställt).

Kurslitteratur

En av Mickie Gustafsons böcker ingår i kurspriset. Övrig kurslitteratur kan lånas på bibliotek eller införskaffas i bokhandeln.

Utbildningslängd och dagar

Undervisningen är förlagd till helger (lördag-söndag) ca 1 helg per månad.

Du kan i stor utsträckning lägga upp din utbildning efter dina egna önskemål och förutsättningar, exempelvis en dag per tillfälle istället för två.

Läser du på plats är det obligatorisk närvaro vid 5 tillfällen. På distans finns möjlighet att närvara vid Mickie Gustafsons föreläsning om stress och hur miljön påverkar hundens personlighet och beteenden.

Utbildningslängden är ca 4- 6 månader. Variationen beror bland annat på hur intensivt du läser.

Antal timmar

Cirka 80 inklusive eget arbete, litteraturstudier, handledning mm.

Distansutbildning

För dig som inte har möjlighet att komma till oss på grund av exempelvis långa resvägar kan utbildningen läsas på distans.

Distansutbildning kräver mer aktiva arbetsinsatser av kursdeltagaren i form av hemstudier samt skriftlig sammanställning av ett antal arbetsuppgifter.

Vid distansutbildning är 1 dags närvaro obligatorisk.

Priser

På plats:  8 880:- För dig under 25 år är priset *5400:-

Distans: 10 000:-

Samtliga priser exkluderar moms.

* Gäller inte företag eller annan uppdragsgivare.

Godkända hunddagis/pensionat

Här kan du finna några av de som genomgått sin hunddagisutbildning på Karisma.

Så här anmäler du ditt intresse:

1. Fyll i formuläret nedan.  Glöm inte att uppge vilken kurs din anmälan avser!

2. Betala in anmälningsavgift 1500:- alternativt hela kursavgiften på bankgironr. 5063-8097.

Senast inom två veckor får du besked om du är antagen. Anmälningsavgiften är bindande och återbetalas inte om du väljer att avbryta. Kan vi däremot inte erbjuda dig en plats återbetalas din avgift.

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Din adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Är det något du vill meddela Karisma? Skriv en rad här:

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.