Hundpromenader på Karisma

Hundpromenad med begränsat deltagarantal ger obegränsade möjligheter till harmoniskt umgänge!

Anledningarna till att vi på Karisma valt att ha begränsat deltagarantal på våra hundpromenader är många. Här är några av dem:

  • Vi vill med hundpromenaderna erbjuda en möjlighet till lugna och avstressande möten mellan hundar som vi vet är harmoniska och välfungerande.
  • Syftet med promenaderna är inte att hundarna i första hand ska leka! (Lek kan under vissa omständigheter urarta och leda till aggression, beroende på hund och situation förstås men vi tar inga chanser å andras vägnar!)
  • Under lugna former fungerar inlärning som bäst och promenaderna ger därför optimala möjligheter att lära in, förstärka och träna det som känns angeläget för varje enskild individ.
  • Antalet hundar får inte bli så stort att överskådligheten äventyras. Risken finns då att hundpromenaden inte blir den trevliga upplevelsen som var avsett. Vi vill exempelvis inte att någon hund ska bli skrämd eller känna sig ”trängd”, vilket en del mindre eller känsliga hundar kan göra om det blir för många.
  • Vi vill att våra hundägare ska känna sig trygga med att det finns en ansvarig och kunnig person som kan ge vägledning om och när det behövs.  Obegränsat antal leder till begränsade möjligheter till översikt för den som ansvarar för promenaderna.
  • Kort sagt, för oss på Karisma är hundpromenaderna (i likhet med våra etologikurser) i första hand till för att erbjuda möjlighet till harmoniska möten för både hund och hundägare. En stunds avkoppling under trygga och ordnade former.