Skip to content

Prova-på-personsök

AKTIV HUND

Från vuxen och resten av livet!
För dig som vill ge din hund ett fortsatt innehållsrikt liv!

När grunden är lagd och hunden är vuxen börjar det bli dags att mer aktivt erbjuda stimulans och sysselsättning. Från nu och resten av hundens liv (den äldre hunden inte att förglömma) gäller det att ge den arbetsuppgifter och aktiviteter som bibehåller och/eller förhöjer hundens livskvalitet! Och det är en av målsättningarna med kurserna Aktiv hund, att helt enkelt ge dem olika former aktiviteter som de behöver för att fortsätta utvecklas och må bra!

Kurserna uppskattas även av små hundar!

För bästa resultat och harmoniska hundar följer vi konceptet:

  • Först grunden en god relation och grundutbildning
  • Sedan specialutbildning och aktivering

Läs mer om grunden under kurser nivå 1-3

(Men du som är sugen på att ”tjuvstarta” eller som tycker att relationen fungerar bra kan naturligtvis gå någon av kurserna under rubriken Aktiv hund redan nu.)

Prova på Personsök

Kursen består av just möjligheten att få prova på hur sökträning kan gå till.
De allra flesta hundar tycker om att ”jobba med näsan”, de har oftast lätt för det. Svårigheten består nog i att vi ska våga lita på att våra hundar verkligen är just så duktiga som de vanligtvis är. Men huvudsyftet med träningen är egentligen inte att prestera eller att uppvisa resultat, syftet är i första hand att ge hundarna en stimulerande och rolig arbetsuppgift till vardags. Och gissa om de tycker det är roligt att leta efter – och hitta husse eller matte!

En aktivitet som även uppskattas av de mindre raserna!

För närmast förestående kursstart, se aktuella kurser.

Finner du inte kursen där kan det antingen bero på att den ännu inte är schemalagd eller att den redan är fullbelagd.