Sommar, semester och vila

Hundkurser, barnaktiviteter eller vila?

För den som är aktiv stor del av året är semesterveckorna kanske den enda möjligheten till vila och återhämtning.

Sommaren kan njutas på många vis.

Vila och återhämtning är bästa sättet att förebygga eller ”reparera” stressens alla konsekvenser. Så ett bra (och kanske något underskattat) sätt att utnyttja semestern är att vila! Och att till och med ha lite tråkigt är inte alldeles fel, det vet även Alfons Åberg.

Att njuta av livet

”Många av oss behöver allt emellanåt påminnas om att livet är till för att njutas, relationer till för att skänka glädje och samhörighet och att allt inte ständigt måste förändras. Ibland, om än så flyktigt, kan allt vara bra, precis som det är”. Ur min bok Unghunden.

Vi måste inte alltid bli bättre (framför allt inte på sommaren) 😉 Mer om det kan du läsa här.

Den livgivande vilan

För barn, med dagar fyllda av aktiviteter, skola, förskola mm. kan sommaren bli deras efterlängtade och välbehövliga återhämtningsperiod. Den vila som kan göra att energin räcker till för att växa, utvecklas och hålla sig frisk! Sommaren kan därför bli en tid då de kan få komma till ro, varva ned, känna sig trygga och väl till mods. En tid då de kan känna sig befriade från krav och prestation och älskade för precis det de är.  Vi vuxna kan, om vi tar oss tid, ge oss hän och njuta av tiden med våra barn. En tid som aldrig kommer i repris.

Hundar och andra djur

Även om många av våra husdjur också stimuleras och aktiveras i övermått så kan ändå deras dagar ibland varvas med mer tristess än för oss och våra barn. Ändå kan även de, framför allt i högsommarvärme, behöva få ta det lugnt och bara få vara. Då kan det vara läge att ta ett skogsbad (om det inte är för varmt förstås) Mer om det kan du läsa här i min artikel Skogsbad med hund.

Med detta önskar jag er en fortsatt fin sommar!
Mickie Gustafson

För kursstarter i Göteborg, Mölndal se här. För kursstarter i Stockholm, Bålsta se här.