Koppelträning för familjehundar

När:
6 mars, 2022 kl. 13:00 – 14:00
2022-03-06T13:00:00+01:00
2022-03-06T14:00:00+01:00

Lära entusiastiska hundar att gå i koppel utan att dra, svårt eller enkelt?

Hur enkelt eller svårt det är att lära hunden att gå ”fint” i koppel beror bland annat på vilken hund man har. En del hundar är så ivriga att kopplet alltid tycks vara i vägen för deras framfart. Vanligtvis blir hunden dessutom ivrigare ju mer intressant det finns i omgivningen som exempelvis andra hundar eller spännande dofter. Och ju oftare och ivrigare den drar, desto mer inlärt bli beteendet. Slutligen har man fått en “draghund”, fast det inte alls var vad man tänkt sig.

Hur ska hunden gå “fint” i koppel?
En del tänker sig att hunden måste gå nära ägaren och helst titta på ägaren hela tiden. Det kan man göra korta stunder men hunden kommer snart att tröttna. Så det viktigaste, får att få en lung och skön promenad- för både hund och ägare, är att hunden inte drar i kopplet! Om den sedan går på höger eller vänster sida eller framför spelar ingen roll. Promenaden ska vara trevlig och givande för båda parter.

Privatträning

Genom enskild träning minimerar vi ”störningarna” (fast dofterna kan vi förstås inte alltid påverka :))  och ökar därmed förutsättningarna för en effektiv och hållbar inlärning. När hunden väl vet vad som förväntas kan det vara dags att öka svårighetsgraden.

Samspel och kontakt

För att inlärningen ska vara effektiv och framför allt hållbar, jobbar vi parallellt med att förstärka och upprätthålla samspelet mellan dig och din hund. För när grunden väl är lagd, vill hunden vanligtvis inget hellre än att samarbeta. (Om positiv och hållbar inlärning kan du läsa här).

Datum och tid: 6, 13 mars kl. 13.00-14.00

Pris: 650:-

För att lära hunden fungera i många olika vardagssituationer som ex. komma när du kallar, passera andra hundar etc. se Vardagsträning för familjehunden.

  *=obligatoriska fält

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Telefonnummer

  Din hunds namn

  Din hunds födelsedata *

  Vilken ras? *

  TikHane

  Vilken kurs är du intresserad av?

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.