Koppelträning i Göteborg, Mölndal

När:
17 september, 2023 kl. 12:30 – 14:00
2023-09-17T12:30:00+02:00
2023-09-17T14:00:00+02:00

Lär hunden att gå fint i koppel, utan att dra – och förstärk kontakten mellan er!

Varför drar hundar i kopplet?

Anledningarna till att hunden drar i kopplet är ganska enkla – den vill framåt – och kopplet tar emot! Ett annat skäl är att den lärt sig att dra. Hunden lär sig helt enkelt att promenaderna ska kännas så. Ytterligare ett skäl är att hunden är stressad och lite uppjagad och då blir den lite okänslig och då gör det inte så mycket att det “tar emot”, det gäller bara att “dra på”. Dessutom blir hunden stressad av att dra i kopplet, så då drar den ännu mer. Den onda cirkeln är ett faktum.

Hur lär vi hunden gå fint i koppel?

Att hunden att gå fint i koppel handlar inte bara om koppelträning utan mest om att förstärka hundens följsamhet. Och att undvika den stress och inlärning som bidrar till att hunden “tror sig vara en draghund”. Och det kan vi göra på olika sätt.

Förstärk kontakten mellan er och öka hundens följsamhet

Genom att öka hundens följsamhet och genom att förstärka kontakten mellan er kommer hunden upptäcka att det är skönare och trevligare att gå lugnt och avspänt i kopplet än att streta och dra.

Belöna önskat beteende

Det kan vara svårt att belöna hunden för något den INTE gör. Det vill säga, det kan vara svårt att belöna hunden för att den INTE drar i kopplet. Däremot är det enkelt att belöna att hunden är lugn och söker kontakt med dig. Rätt godis och “rätt” röst gör underverk!

Rätt koppelträning kan öka hundens frihet

Hunden som lär sig gå i koppel utan att dra blir oftast lugn och harmonisk. Det i sin tur leder vanligtvis till en följsam och lyhörd hund som söker kontakt med sin ägare. På sikt kan det resultera i en så stabil relation mellan hund och ägare att hunden till och från kan få gå fri och okopplad. På sikt kan alltså rätt koppelträning leda till att kopplet inte längre behövs i någon större utsträckning!

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.    

Kurspris:  800:- (inkl. moms).

Reprispris: 500:- alt. 250:-/tillfälle. För dig som gått kurs med samma hund tidigare på Karisma Utbildning

Datum och tid: 17, 24 september kl. 12.30-14.00

OBS! Vi försöker alltid bekräfta att vi tagit emot din intresseanmälan så har du inget hört från oss inom några dagar, kolla gärna din skräppost. Är kursen fullbokad framgår det överst på sidan!

Intresseanmälan kan göras via mail eller via formuläret nedan senast 7 september.

  *=obligatoriska fält

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Telefonnummer

  Din hunds namn

  Din hunds födelsedata *

  Vilken ras? *

  TikHane

  Vilken kurs är du intresserad av?

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

  Här kan du läsa se mer om aktuella hundkurser i Göteborg, Mölndal. Och här kan du se aktuella kurser i Stockholm, Bålsta.