Nosarbete och tricks till vardags

När:
13 juli, 2019 kl. 10:00 – 14:00
2019-07-13T10:00:00+02:00
2019-07-13T14:00:00+02:00

Ett bra hundliv även i sommar!Människobarn och japanes chin

Hundar behöver ett visst mått av stimulans och ”hjärngympa” för att fortsätta utvecklas och må bra. Så för dig som vill göra något lite extra tillsammans med din hund finns här möjligheten att prova på aktiviteter som passar de flesta, såväl två – som fyrbenta.

Under två dagar ägnar vi oss att tillgodose hundens behov av aktivitet och stimulans. Övningar som du sedan kan använda och utveckla hemma efter eget ”huvud” och intresse.

Passar även de mindre raserna!

Och glöm inte ”den gamle” som också behöver använda hjärnan för att må bra. Se Veterankurs

Dag 1 Aktivering och “hjärngympa”

Stimulerande övningar som förstärker samarbete och vardagslydnad
Vi lär in olika tricks och övningar som, förutom att de är roliga, även ger hundarna möjlighet att arbeta med hjärnan. Som bonus brukar hundarnas självförtroende öka. Och samtidigt som ni har roligt stärker ni ert samarbete och hundens vardagslydnad! All form av aktivering (om det sker på ett bra sätt) stärker er relation och du som ägare blir en resurs för din hund, det är kul att vara med matte/husse! Som vanligt låter vi relation gå före prestation!

Dag 2 Nosarbete

För hundar med näsa för livets goda 
nosarbeteSå gott som alla hundar tycker om att ”jobba med näsan”, de har oftast lätt för det. Svårigheten består nog i att vi ska våga lita på att de verkligen är just så duktiga som de vanligtvis är. Men huvudsyftet med träningen är inte att prestera eller att uppvisa resultat, syftet är i första hand att ge hundarna en stimulerande och rolig arbetsuppgift som vi med lätthet kan erbjuda dem till vardags.

Med enkla medel och på en nivå avpassad så att din hund får ”mersmak” kan du under några timmar få prova på olika sätt att låta hunden arbeta med näsan. Många av övningarna är perfekta att utföras även inomhus – och under mörka vinterkvällar.

Datum och tider: 13 – 14 juli kl. 10.00- 14.00

Pris: 1900:- Du kan även välja endast en dag. Priset blir då 1050:-/dag

Den gamle
Har du en äldre hund som också vill njuta av livets goda men som kanske inte orkar jobba riktigt lika länge? Då är kanske Veterankursen perfekt för er. Läs mer här.

Så här anmäler du ditt intresse:

 1. Via mail (om du är Karismakund sedan tidigare) eller via anmälningsformuläret nedan (om det är första gången du besöker Karisma)
 2. Kursavgiften betalas på bankgironr. 5063-8097 senast 1 juli

Därefter är du garanterad en plats och vi återkommer i samband med kursstart.

  *=obligatoriska fält

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Telefonnummer

  Din hunds namn

  Din hunds födelsedata *

  Vilken ras? *

  TikHane

  Vilken kurs är du intresserad av?

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.