Hundkurser för lata eller aktiva

Hundkurser i Göteborg, för såväl lata som aktiva hundar – och ägare!

Kan vi vara bra hundägare fast vi bara går ett fåtal kurser (eller inga alls) och utan större ambitioner än att lära vår hund att fungera hyfsat Hundkurser Relation före prestation till vardags? Att vara en bra hundägare behöver inte självklart innebära att vi vill gå hundkurser, träna, aktivera, stimulera och ständigt lära nytt. 

Vad är en bra familjehund?

Ibland kan det vara en god idé att tänka igenom vad det egentligen är vi vill lära våra hundar . Kanske främst av allt fundera på vad vi anser att vår hund behöver lära sig för att bli vad vi tycker är en bra familjehund. Och alla tycker kanske inte riktigt samma.

Inkallningsträning, ska hunden var fri eller kopplad?

Om hunden alltid är kopplad behöver man kanske inte träna att den ska komma när man kallar, den är ju alltid i närheten. (Såvida man inte vill förebygga förstås, ifall kopplet skulle brista eller hunden av andra skäl skulle bli fri). Då kanske man istället vill fokusera på sådant som att den inte ska dra i kopplet, kunna möta andra hundar utan att göra utfall etc.

En god relation ger bäst förutsättningar

Oavsett vad det är vi vill att våra hundar ska lära sig så är den bästa grunden en god relation. En relation som bygger på tillit, förtroende och glädje ökar förutsättningarna för att vi ska lyckas med vår målsättning. Och vi får en glad och harmonisk hund. Och vi själva blir gladare. För när hunden mår bra, mår vi bra!

På Karisma utbildning sätter vi relation före prestation 

Det är härligt att ha hund! Men i en tid då allt ska gå fort, vara effektivt och närmast perfekt drabbas även relationen till vår hund. Det är lätt att bli osäker eller övernitisk i sin strävan att allt ska bli så bra som möjligt. På Karisma försöker vi hålla oss till det enkla och det roliga. Mer om detta kan du läsa här.

Här, under aktuella kurser, kan du läsa om våra kurser i Göteborg, Mölndal och här kan du läsa om kurserna i Stockholm, Bålsta.