Hundmöteskurs i Mölndal, Göteborg

När:
24 september, 2023 kl. 12:30 – 14:00
2023-09-24T12:30:00+02:00
2023-09-24T14:00:00+02:00

Hundmöten kan vara enkelt och odramatiskt! Hundmöten

Att låta hunden passera andra hundar, utan stress och utan krångel kan vara enklare än man tror. Bara man vet hur!
Helt odramatiskt lär vi hunden att möta och passera andra hundar – utan att dra i kopplet, skälla eller göra utfall. Istället jobbar vi på att den ska se det som mer positivt och intressant att söka kontakt med dig. Detsamma gäller att lära hunden att stanna när du ber. Vi lär hunden att förknippa ordet “stanna” (eller ”stopp”) med något positivt och något den gärna gör. Här får du tips på hur du kan göra för att en korrekt och hållbar inlärning ska ske på sikt.

Samspel och kontakt

För att inlärningen ska vara effektiv och framför allt hållbar, jobbar vi parallellt med att förstärka och upprätthålla samspelet mellan dig och din hund. När grunden väl är lagd, vill hunden vanligtvis inget hellre än att samarbeta. Kursen bör ses som ett komplement till övrig träning. För att få en hållbar och genomgripande träning är det bra att utgå från ett helhetstänk där hundmöten är en del av vardagen tillsammans. (Om positiv och hållbar inlärning kan du läsa här).

Umgänge eller möte med hundar

Vi anser att det är viktigt att skilja mellan umgänge och hundmöten. För oss innebär hundmöten att hunden ska kunna möta och passera andra hundar. Om våra hundar får lära sig att de flesta möten innebär att just passera den mötande hunden blir de vanligtvis ganska lugna. De vet vad som förväntas. Om de istället får umgås och till och med leka med var och varannan av de hundar de möter kan det istället leda till att de blir överdrivet exalterade, särskilt om det sker med okända hundar. Varje nytt möte innebär nya utmaningar, är den okända hunden vän eller fiende, kommer den att vara hotfull eller vänlig, dominant eller inte, leker den våldsamt eller försiktigt. Hur ska hunden bäst förhålla sig till mötet? Även om det är lätt att föreställa sig att alla dessa möten kommer att förstärka hundens förmåga att hantera hundmöten kan det, på sikt, istället leda till att stressen som hunden upplever blockerar inlärningsförmågan, vilket innebär att den sociala kompetensen inte får bästa förutsättningar att utvecklas. Detta gäller i allra högsta grad för valpar och unghundar. Mer om hundars sociala kompetens kan du läsa här

Datum och tider: 24 september, 1 oktober kl. 12.30- 14.00

Pris: 800:-
Reprispris: 500:- alt. 250:-/tillfälle. För dig som gått kursen med samma hund tidigare på Karisma Utbildning

OBS! Vi försöker alltid bekräfta att vi tagit emot din intresseanmälan så har du inget hört från oss inom några dagar, kolla gärna din skräppost. Är kursen fullbokad framgår det överst på sidan!

  *=obligatoriska fält

  Ditt namn*

  Din mejladress*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Telefonnummer

  Din hunds namn

  Din hunds födelsedata *

  Vilken ras? *

  TikHane

  Vilken kurs är du intresserad av?

  Jag godkänner villkoren. Läs mer under Personuppgiftspolicy.

  Här kan du läsa se mer om Aktuella hundkurser i Göteborg, Mölndal. Och här kan du se aktuella kurser i Stockholm, Bålsta.