Vardagsaktivering (Kurs 2)
Med nya, spännande övningar fortsätter vi mot målet (Kurs 2)
Med målsättningen fria, och glada hundar ökar vi utmaningar och avstånd. Fortfarande med relationen i fokus satsar vi på lugn aktivering. Vi bygger vidare med övningar som är stimulerande och viktiga för familjehundens vidareutveckling. Bland annat tränar vi lite på vår egen pondus och karisma*. Vi “tjuvstartar” helt enkelt med lite övningar från kurs 3 – Samspel och kontroll.
*Om vad karisma betyder kan du läsa här.
Nosework på “vardagligt” vis
Att få arbeta med nosen är alla hundars favorit och det kan vi göra på en mängd olika sätt. I all enkelhet kan vi erbjuda hunden stimulerande uppgifter där den får arbeta med näsan. Vi avslutar kursen med att nosa på lite “Nosework till vardags”.
Skilj på olydnad och bristande kunskap
När en hund inte gör som vi säger eller vill behöver det inte bero på olydnad. Inlärning är en process som måste få ta tid – även för hundar (och för oss hundägare). Inte ens när vi tror att hunden har lärt sig något är det säkert att inlärningen är så pass befäst att det fungerar i alla situationer. Upprepning och repetition (utan att för den skull tråka ut) är ett bra koncept för en hållbar inlärning! (Mer om lärande kan du läsa här.).
Utökad kunskap och fördjupad relation
Att skapa ett gott samarbetsklimat är en fråga om träning och färdighet och nu fortsätter du att ge hunden den kunskapsbank den behöver för att veta hur den ska bete sig och vad vi förväntar oss. Med ökad kunskap ökar hundens trygghet – och vår!
Axplock ur innehållet:
- Hundmöten- passera hundar utan att dra eller skälla
- Tillit- och trovärdighetsövning
- Frihetsövning – början till frihet
- Avståndsträning – i koppel eller lina
- Stanna- och stanna kvar!
- Koncentrationsövningar – med fokus på samspel
- Nosewwork – hundens favorit
Och – om vi hinner:
- Trafikvett – gå fint vid vägkanten
- Trottoarvett – att hålla sig på trottoaren
- Trick & trix – roliga aktiveringsövning
Det ska vara roligt – och lätt att ha hund!
Vi lägger stor vikt vid sådant som att möte med andra ska fungera friktionsfritt. Och att din hund ska välja att vara tillsammans med dig – oavsett vad omgivningen kan ha för spännande att erbjuda! Därför tipsar vi också om övningar som hunden tycker är extra roliga och som samtidigt ökar samspelet och kontakten mellan er.
Teori, praktik och Cafévett
Som vanligt varvar vi teori och praktik och varje kurstillfälle avslutas med en liten teoretisk genomgång. Och samtidigt som vi passar på att njuta av en stunds fika tränas hundarna även fortsättningsvis i den sköna konsten ”cafévett” dvs. att vara lugna och följsamma – även inomhus, tillsammans med andra hundar.
Även den duktiga hunden behöver mental stimulans
Kanske är din hund, redan efter första kursen, så duktig att du inte tycker att du behöver gå på kurs. Då är det bara att gratulera! Du har gjort ett enastående jobb! Men det kan ändå vara bra att minnas att målet inte alltid är att hunden ska bli duktig. Målet kan också vara att fortsätta bygga en god relation – och det arbetet upphör aldrig. Och hur duktig din hund än är, så kan det ändå tänkas att den behöver mental stimulans och nya utmaningar och (som de flesta av oss, både hundar och människor) fortsätta att lära för att hålla hjärnan och livsandarna i “trim”. (Mer om den duktiga hunden kan du läsa här)
Repetition är kunskapens moder
Du som redan gått kurs 2, och vet hur viktigt det är med repetition för att befästa inlärning, är naturligtvis också välkommen! Se Vardagsträning i repris.
Datum och tider: 24 november, 1, 8, 15 december kl. 12.45 – 14.15
Pris: 1200:-
Delbetalning: Vid delbetalning betalas anmälningsavgift 600:- och resterande kontant på plats vid kursstart (jämna pengar).
Förkunskaper: Kurs 1
Så här anmäler du ditt intresse:
1. Via mail (ange ditt och hundens namn) eller via anmälningsformuläret nedan
2. Kursavgiften (alternativt anmälningsavgiften) betalas på bankgironr. 5063-8097 eller swisch 0730 779868
Därefter är du garanterad en plats och vi återkommer i samband med kursstart.
Deltagarantalet är begränsat och antagning sker i turordning. Är kursen fullbokad framgår det längst upp på sidan.
Intresseanmälan OBS Glom inte att godkänna villkoren längst ned.